Problem with 56k modem on A8N-SLI - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-05-2005, 03:08 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13
Default Problem with 56k modem on A8N-SLI

*************************
Different Modem Worked fine..

****************************




Hello, Everyone..

I am building a new amd computer with following spec..

Motherboard:: A8N-SLI Deluxe
CPU:: AMD 3500+
Memory:: 1 stick of 512MB at initial
Modem Bestdata 56HP92-SL

Here is how I bulid the system..


At intial install of OS only the Mouse, Keyboard, DVDROM, Floopy was in the system.. (no modem installed in PCI slot)

Os installed fine no problem.. Then i loadded all of the motherbord driver followed by video card driver.. (system was restart after each download of driver)..

Then shut off the system and Installed PCI modem and restart the system.. Installed the driver and try to run it.. Modem picked up the phone but did not dial a number and COmputer freezed and Blue screen showed up.. and same problem everytime...


This time modem was sharing IRQ18 with Video card.. Should not modem and video card has it own IRQ? I don't want to manual set all of the IRQ because I don't know great knowlege of IRQ.. System can do better job of assigning all of the IRQ.. I noticed that modem always seemed be shared IRQ with some other device, which might be casuse of problem..


Is there any was slove this problem?

This is the 4th time i reinstalled the OS and same problem with modem.. Modem work fine on different AMD and Intel computer fine..

Anyone else had this problem with AMD systems? how can i slove this problem..

Thanks for all help!!
__________________

satnam is offline  
Old 03-05-2005, 08:54 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

If you go into control panel & modems, theres a button in there that will run a diagnostic test that checks the system is communicating with the modem (I think its called 'query modem' in XP). If its working, the test will return a series of AT commands.

If this works but still can't dial out without crashing, you could try moving the modem to a different PCI slot. This should assign a different IRQ to the modem.
Samm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.