Print Server Help! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-13-2006, 05:39 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,243
Send a message via AIM to CrAzY_GaMeR_07
Default Print Server Help!

Hi, I have a Big Problem....
I purchased 2 Hawking Mini Print Servers.
For a present I got a Laser Printer with a parallel port, and decided to use one the of mini servers.

Problem #1
The printer Comes with Drivers for USB and parallel. Scince I have the mini server pluged into a parallel port to use the mini server, i installed the parallel drivers.

The Mini Servers also come with software, i also installed that.

Am I ok Good up to to Point 1?

Problem #2
I turn sharing on:
Start>Printers and Faxes>Right Click>Sharing>Sharing Tab>Then Click Share This Printer.

Now I try to print, and nothing happens. Yes i went to chose to print to the printer. I can go and look in the network and find my printer in it. (Good?) But when i print I get the bubble Document Faild TO Print. I tink its a problem with the ports b/c i installed parallel drivers.

Heres a Screenshot of the ports.
Ports

I am totaly Lost.....

Ideas?
__________________

__________________
CrAzY_GaMeR_07 is offline  
Old 01-13-2006, 06:10 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default

does the print server connect by ethernet?
__________________

__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 01-13-2006, 06:13 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default

I dont think its on the right port, what other options do you have when you scroll down? If you put the driver on all the other comps you shouldnt need to share it either.
__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 01-13-2006, 06:38 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,243
Send a message via AIM to CrAzY_GaMeR_07
Default

theres a picture of the ports

LPT 1-3 (Printer Port)
com 1-4 (Serial Port)
File (Print to File)

Quote:
does the print server connect by ethernet?
yes sir
__________________
CrAzY_GaMeR_07 is offline  
Old 01-13-2006, 06:41 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default

do u know its IP?you probably should make a new port for that ip address.The driver should have done that, but you can do it manually.
__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 01-13-2006, 06:47 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default

once you know the ip, add a new printer.choose local, but uncheck the scan for plug and play printers, then make a new port, tcp/ip port, and type the ip adress in.then go through the rest as normal.
__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 01-13-2006, 06:48 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,243
Send a message via AIM to CrAzY_GaMeR_07
Default

how do i find the ip
__________________
CrAzY_GaMeR_07 is offline  
Old 01-13-2006, 07:20 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default

Im assuming the software is no help, maybe some type of IP scanner like angry ip scanner.

angryIP
__________________

__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.