Pre-installed XP Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-24-2005, 05:16 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 7
Default Pre-installed XP Problem

Viewed 4 times


Dell Dimension 4600i

Pentium 2.8ghz

120gb Harddrive

Sapphire 9800pro 256mb

1.5gb ddr400 memory

I have a problem, my harddrive is making strange noises and the PC fails to recognise it 3 times out of ten. I dont have a problem with this, i'm ready to upgrade. However, the copy of XP I have is pre-installed on the damaged harddrive and I do not want to buy a new copy. Can I install the pre-installed XP onto my new harddrive and if so, how?

I have all the original disks supplied from Dell, including the operating system disk.

Any advice would be appreciated.
__________________

westie is offline  
Old 01-24-2005, 05:22 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,343
Send a message via AIM to southernlady Send a message via Yahoo to southernlady
Default

Is it a gold copy or a rescue disk? If it's a gold copy meaning you have the full cd, case with key, then no problems. IF it's a rescue disk, you are SOL and must buy a new one...or a new hard drive from Dell and let them install it for you. Liz
__________________

__________________
<font size=\"1\"><a href=\"http://www.prioritycomputers.net/\" target=\"_blank\">Priority Computers</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download506.html\" target=\"_blank\">AdAware SE</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2471.html\" target=\"_blank\">SpyBot-Search & Destroy</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2859.html\" target=\"_blank\">SpywareBlaster</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3045.html\" target=\"_blank\">SpywareGuard</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3155.html\" target=\"_blank\">HijackThis</a> | <font color=\"red\"> <a href=\"http://www.stealingisillegal.com/\" target=\"_blank\">Stealing is illegal</font></a> <form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\" method=\"get\"><br />
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search Tech-Forums!\"></form><font size=\"1\"><i>Powered by Emily!</i></font><br />
<br />
southernlady is offline  
Old 01-24-2005, 05:25 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

if it's a legit copy, you should have your CD key on a sticker on your case. in that case it is legal for you to use any XP Home CD to install it, as long as you use your key
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-24-2005, 05:28 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,343
Send a message via AIM to southernlady Send a message via Yahoo to southernlady
Default

The problem is, he may not have the XP Home CD to use...if it's a Dell and all he has is the rescue disk like they are giving out THESE days, he's screwed. Liz
__________________
<font size=\"1\"><a href=\"http://www.prioritycomputers.net/\" target=\"_blank\">Priority Computers</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download506.html\" target=\"_blank\">AdAware SE</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2471.html\" target=\"_blank\">SpyBot-Search & Destroy</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2859.html\" target=\"_blank\">SpywareBlaster</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3045.html\" target=\"_blank\">SpywareGuard</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3155.html\" target=\"_blank\">HijackThis</a> | <font color=\"red\"> <a href=\"http://www.stealingisillegal.com/\" target=\"_blank\">Stealing is illegal</font></a> <form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\" method=\"get\"><br />
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search Tech-Forums!\"></form><font size=\"1\"><i>Powered by Emily!</i></font><br />
<br />
southernlady is offline  
Old 01-24-2005, 05:31 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 7
Default

On the Operating System Disk it says:-

'Operating System'

then 'Already Installed On Your Computer'

underneath that 'Reinstallation CD'

I seem to have a product key on the side of my tower not sure if its the OS product key but I presume it is?
westie is offline  
Old 01-24-2005, 05:57 PM   #6 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Yes, the reinstallation CD is the actual operating system. It will not ask you for a product key as per the relationship with dell and microsoft. Nor does it ask you to activate. put the cd in the tray and boot off of it. The install is the same as if you were using a normal xp cd . After you finish the install, you need to install all the drivers. That should be on your resource cd. good luck.

those dell cd's rock, its so easy to reinstall with them on the dell machines.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 01-24-2005, 06:00 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

oh it's a Dell, I remember installing XP on a Dell once
it didn't require me to activate, but I can't remember if I had to put in the CD key
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-24-2005, 06:01 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 89
Send a message via AIM to Zeeg
Default

can't u like take the computer back?
__________________
http://img36.exs.cx/img36/2732/zeeg0kq.gif

My (Dell) PC
Intel
Zeeg is offline  
Old 01-24-2005, 06:19 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 184
Default

When I bought a Mesh computer (Mesh being a manufacturer like Dell) I had to reinstall Windows XP, but I had no CDs. I phoned them up and they set me a recovery CD which was the XP installation CD with some Mesh extras...

The key was on a sticker at the back of the case.
rememberme is offline  
Old 01-24-2005, 06:26 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 408
Default

Do you have a friend who has the xp disks? if so you can use those disks and the cd key on the side of your pc to install it on the other hard drive I think.
__________________

__________________
antec nine hundred
abit IP35 pro
Q6600 @ 3.3ghz
Evga 8800GTX
4GB Corsair XMS 800
150gb WD 10k
300gb seagate 7.2k
22" Samsung 5ms lcd
21" Sceptre lcd
cloud is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.