Power Supply power draw - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-10-2005, 10:56 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 164
Default Power Supply power draw

Ok guys, i got a inverter that gives me 500w of power at 240v in my car.

PC power supplies.. their stated power is that their maixmum draw or maximum output as i can only use 500w... i.e. if i was to have a 500w power supply would it work on the 500w inverter or would it actually be drawing more than 500w ?
__________________

__________________
Skuzzle - Powered by Badgerbyte Web & IT Services
www.drive4fun.co.uk check it out
Skuzzle is offline  
Old 01-10-2005, 11:41 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

That's not how PSU's work, Skuzzle.

If you have a 500w PSU, that means it has the maximum output of 500watts to the system. If your system is only drawing 300watts, then the PSU only gives 300watts.

First, make sure you have the right voltage set on your PSU, else you'll do damage.

Second, you'd better have that car running while you do this, or you'll be needing the jumper-cable upgrade.

Third, make sure the PSU is a stepping power supply (should be, unless it's like 5 years old or something).

Fourth, if the voltage switch is right, and the cars running, and you backed-up your files like a good little nerd...then try it. You'll know right away if it's not going to work.


Um...you're not planning on having this car driving around while you're using your computer, are you?
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 01-10-2005, 02:42 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 136
Default

lol i always wanted to shoot the $hit outa stuff while i was stuck in traffic!
__________________
AMD Athlon 3400+ 64-Bit
Gigabyte KN8-Pro MOBO
1.5 GB PC3200 Ultra ValueRam
GeForce 6800 GT 256Mb W/ Arctic Cooling
2 120 Gb Western Digital in Raid 0
250Gb IDE Western Digital HD
500 Watt Ultra X-Connect PS
Raidmax Cobra Case Blue

Laptop: 12\' Apple Powerbook G4
IceyDeath23 is offline  
Old 01-10-2005, 02:47 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Bad idea, using a desktop while the car is moving.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 01-10-2005, 02:48 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 136
Default

believe me in chicago traffic your not moving...
__________________
AMD Athlon 3400+ 64-Bit
Gigabyte KN8-Pro MOBO
1.5 GB PC3200 Ultra ValueRam
GeForce 6800 GT 256Mb W/ Arctic Cooling
2 120 Gb Western Digital in Raid 0
250Gb IDE Western Digital HD
500 Watt Ultra X-Connect PS
Raidmax Cobra Case Blue

Laptop: 12\' Apple Powerbook G4
IceyDeath23 is offline  
Old 01-10-2005, 02:59 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Buy a helicopter...
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.