Power Supply? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2003, 05:25 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 2
Default Power Supply?

OK, My computers been working fine for about 9months, when all of a sudden my computer shuts down and the power goes off. I tried to turn it back on but nada, no power. I smelled something burning for few minutes before the computer shut down. So i thought the ATX power supply was fried cuz i can smell the burnt smell from it. So I bought a new ATX power supply and i plug it in, but when i turn on the power i see a large spark in the new power supply and no power, I think it's fried. I just spent $23 on a new power supply and I didnt even get to use it. The voltage was on 115 and everything was plug in fine. I have no idea what the problem is. Can someone plz help

Bucwild is offline  
Old 11-04-2003, 07:02 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937

if you can exchange the power supply else you will have to buy a new one. it is definately taost. what did you expect with $23? a decent one would cost at least $50.

ekÆsine is offline  
Old 11-05-2003, 07:12 PM   #3 (permalink)
Older But Wiser
kboy's Avatar
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041

Check the Mobo dude.
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX

1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Old 11-06-2003, 11:29 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 22
Send a message via AIM to CivicSIR

Mobo prob ,, metal to a circut
CivicSIR is offline  
Old 11-09-2003, 06:04 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 2

mucho thanks guys but i've looked and searched to see if any circuts were touching any metal and what not but couldn't find the problem.. so instead of risking another spark i just bought me a new motherboard and a power supply....and no sparks yet!
Bucwild is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:48 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.