Power Button - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-01-2004, 02:25 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 13
Default Power Button

This issue has just happened recentely. I find it very weird and puzzling. When I go to power on my computer...I have to mash down on the button pretty hard and hold my finger on it for a little while for it to power up. Sometimes it's extremely difficult to power on. This wasn't happening before...and I don't know of anything that might cause it. The pc is in great condition and has been very well kept. It's only 1 year old. Full system specs are here:
http://www.epinions.com/pr-Gateway_4...ay_~full_specs

Thanks for any help in advance...I really appreciate it.

Edit: This pc is a notebook. I tried opening it up to find the problem...but I can't seem to get inside of it.
__________________

Logan is offline  
Old 07-01-2004, 02:27 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

bad button replace it
__________________

__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 07-01-2004, 02:28 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 13
Default

I can't seem to get inside of the pc. I was going to look on the reverse side of the button...but this is a laptop...After taking about 20 screws out I was still unable to open up the bottom. Thanks for your fast reply.

Oh almost forgot: When the computer has been in use for a while and I shut it down and it has been no longer than 10 minutes it will power back up instantly even when i barely push the button. But if it has been off overnight or anything...it's hard to power up I have to press the button for a long time or really hard.
Logan is offline  
Old 07-01-2004, 03:13 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

Ohhhh laptop! way different story i know nothing about them but i wish i did.
__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 07-01-2004, 12:28 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 13
Default

It's really puzzling...If the pc is still "hot" and it hasn't been off for very long I can press the button fairly gently and it powers on immediately. If it is "cold" and has been sitting for a while, I have the problem and have to press down for a while and pretty hard and wiggle my finger around on the button.
Logan is offline  
Old 07-01-2004, 01:35 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 195
Default

might be a cercuit issue, transistor, loose wire, etc..

if the button turns on just fine when the computer is hot then its definitly not the button itself.
__________________
_Abit IS7-E
_P4 Northwood 2.8C Ghz HT
_Kingston 512 DDR400 Ram [2x 256]
_Radeon 9600XT
_SoundBlaster Audigy
_Awesome looking white plain case with cool green and red power/HD lights, and a newely acquired Intel P4 sticker!
xxdryicexx is offline  
Old 07-01-2004, 01:38 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

what kind of laptop do u ahve? since we know little to nothing about em.. call the manufactur up and aask them whats going on..
__________________

__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.