Possible Video Card Problem - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2005, 02:50 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

well the cards are different and i do think it is your video card but it could also be a corrupt hard drive and there are programs to check ur hard drive but u should probably check them out. And yea it willl make a idfferenec with the latest drivers
__________________

__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 07-14-2005, 08:29 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

__________________

__________________
Sprooty is offline  
Old 07-18-2005, 09:03 AM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 226
Default

Thanks for doing the test for me....

All of the video card related tests seem typical between a 9800 pro and a 9800 SE (we all know the synonym for SPECIAL don't we?).

There is a huge difference in speed between my harddrive and yours though.

HDD XP start up:
me- 2.32 MB/s
you- 5.38 MB/s

HDD Virus Scan:
me- 2.15 MB/s
you- 6.78 MB/s

So, do those two diagnostics (HDD xp start up and HDD virus scan) test solely the harddrive?
KornNut is offline  
Old 07-18-2005, 12:13 PM   #14 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

yea i think so. maybe faster ram would help the test as well though. have you run memtest86 on your ram?
joshd is offline  
Old 07-18-2005, 01:51 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 226
Default

Quote:
Originally posted by joshd
yea i think so. maybe faster ram would help the test as well though. have you run memtest86 on your ram?
Nope. I've never heard of it. Can you give me a link to a site that has that test?
KornNut is offline  
Old 07-18-2005, 02:16 PM   #16 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

google it. you have to format a floppy with it, and then boot from the floppy. you can leave the test runnig indefinatley. it is a very good test though. leave it going for a few hours, (2-4) and then see how many error it returns.
__________________

joshd is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.