The possibilities of 3 sound cards? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-29-2005, 07:12 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: New Brunswick, Canada
Posts: 511
Send a message via MSN to LegendBreath
Default The possibilities of 3 sound cards?

Hi,
I have 3 sound cards in my computer just for fun... I had nothing to do today Does anyone have a litle idea what could I do with that? (like if there is a way to do a super surround)

BTW: the cards are:
Creative Sound Blaster Live! Value (a surround card)
CMI 8738/C3DX (a surround card too)
VIA AC'97 Audio

Not to bad eh? :snob:
__________________

__________________
LegendBreath is offline  
Old 01-29-2005, 07:34 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Don't believe you can do anything. they all require their own drivers and your computer would pick one over the other to actually put the sound through.

Pretty sure you'd simply have driver conflicts because it wouldn't know which card to send the sound to.
__________________

Nubius is offline  
Old 01-30-2005, 12:06 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

You can use it for sound mixing. (PCDJ...)
You can also start one song and fade it into another, this program will do that. It has one side for one card and another for any others you have.
turtile is offline  
Old 01-30-2005, 12:44 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

with more than one sound card, the system will choose one to use, and ignore the others. you can manually switch to the other one though.

that happend on my computer when I had 2 sound cards in
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-30-2005, 01:20 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Yeah, i wouldent even dare to put those in. That can just confuse your system. If you want a super system, then get this creative labs 700watt system.


http://us.creative.com/products/prod...3&product=9306
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-30-2005, 01:37 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
then get this creative labs 700watt system.


http://us.creative.com/products/pro...13&product=9306
:drool:
Nubius is offline  
Old 01-30-2005, 01:37 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

Well I technicaly have two sound cards. My mobo has onboard sound and the software is installed because of the mobo drivers. How ever I use the audigy card. I havent tried ti use two becuse the onboard sound is crap compared to the audigy.
__________________

__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.