plug game into pc...?? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2005, 03:18 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default plug game into pc...??

I plan to buy a tv tunner card... and I was wondering if you can connect a ps2, xb, or gc in to it...

and while I am on the subject, how can a console(not next gen) with only around 700Mhz, be able to power such high graphics, and a pc(mine for example) with around 2-3 times the hardware power can only compair and often be surpassed, (my obvious reason is because of the OS that is constantly running...) any other explainations...?

back to the tv tunner card..., any suggestions on which one to buy, I only want to spend around $35, maybe more if its worth it... and what should I expect... I have never used one before, and I have been wanting one for a while, and as far as I have been told, it will play nicely with my 6600gt...

thanks in advance...

Juice Daddy is offline  
Old 08-04-2005, 03:29 PM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 398
Send a message via AIM to Eagleboy

I do it all the time. S-Video in.

Eagleboy is offline  
Old 08-04-2005, 03:35 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010

small print Q: Consoles only have to make a 640 X 480 image (excluding hi-def games on the xbox.)

The games are designed to take full advnatage of the hardware avaliable.

And that there is nothing running in the background.

If you look at a xbox game for example halo 2, there are jaggies all over the place and iffy textures. I find that after playing a console for a while you get used to it, and smooth out the jaggies, as I have been playing Zelda ocarina of time again, and at first the textures were terrible, but they don't seem as bad any more (then I go to play a PC game, like jumping into the future!)

You will most likely need to get an adapter to connect it.

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 08-04-2005, 03:36 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706

no problems? now slowdown or anything?

by the way... does this look good?

the problem with the better card is that it has a crappy controller, (do they make universal controllers for tv tunners?)

and whats that connection on the far left of the yellow card

hmmm... I play halo on my pc(1024X768 32-bit + everything else at max), never played it on xbox though... I wonder how different it would look??(I don't own a console)
Juice Daddy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.