Please help!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-27-2004, 08:50 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 40
Unhappy Please help!!!

When I boot my computer it says "A disk read error occurred. Press Ctrl + Alt + Del to restart."

When I press Ctrl, Alt, and Del it does it again. This is all it does.

It reads a Norton Ghost disk, but it reports an error there too.

Can anyone help?
__________________

KShef is offline  
Old 06-27-2004, 11:26 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

crashed dude dont think you can do anything but reboot it with your os. What were you tweakin on it?
__________________

__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 06-27-2004, 03:29 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

what was the norton ghost image kept on?
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 06-27-2004, 03:31 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 23
Default

This may be obvious - but if there's a non-boot disk in the floppy drive - make sure you remove it!
Dante is offline  
Old 06-27-2004, 05:53 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 40
Default Thanks for the replies.

I wasn't tweaking anything. I just came home from work and noticed it was shut down (it's usually running). I booted it and it gave me the "read error" message and has been doing that ever since. I think Mr. Zeeedler is right because we frequently check for viruses and defrag.

My brother-in-law guesses the hard drive is defective. I plan to try an OS reload. If this doesn't work, I guess he's right.

My Ghost image is on CDs. I think I've misplaced my 3.5-inch boot disk.

There was no non-boot disk in the drive when the problem occurred.

Thanks anyways, fellas. Anyone with suggestions please let me know.
KShef is offline  
Old 06-27-2004, 06:23 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,543
Default

Try to boot the latest version on norton from the norton disk, it is alot more in depth of a scan than the normal ones, you might have a virus.
__________________
15'' Macbook Pro
Intel Core 2 Duo 2.16ghz
x1600 128MB
1GB DDR2 SDRAM
Windows XP/Mac OSX 10.5


No longer a Guru of games...
GameGURU is offline  
Old 06-28-2004, 12:18 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 40
Thumbs up Thanks fellas! Here's the latest....

So far, I've found that my main hard drive malfunctioned. I'm not sure whether or not a virus caused this, but I installed another hard drive and borrowed a Ghost boot disk from my brother-in-law (mine didn't work for some reason). From there I was able to use the Ghost image I saved to CD and so far I'm back to normal. I'm in the process of scanning my drives for viruses.

Thanks fellas.
KShef is offline  
Old 06-28-2004, 12:34 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

awesome least you didnt lose it. I would back up your files and reboot if you can though, well if your computer has gotten slower
__________________

__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.