Please advise on $2500 PC for videowork - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-19-2005, 12:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 19
Default Please advise on $2500 PC for videowork

I'd really love your wisdom on my system-to-be I don't have much time! Thankyou! Please read my plans here: http://www.buildyourown.org.uk/forum...?TOPIC_ID=6674
__________________

glasseye is offline  
Old 04-19-2005, 04:42 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 40
Default

A little over your price range, and it's just the core components but it would be really good for video work, the prices were taken from www.overclockers.co.uk


1 Intel Pentium 4 660 "LGA775 Prescott" 3.6GHz (800FSB) £359.95

1 Abit AA8 DURAMAX (LGA775) PCI-Express Motherboard £87.50

1 Corsair 1GB DDR2 XMS2-4300 TwinX Pro Low Latency 2 x512 £189.95

1 BFG GeForce 6800 Ultra OC 256MB DDR3 PCI-Express £329.95

2 Maxtor DiamondMax Plus 10 NCQ 300GB 6B300SO SATA 16MB Cache £219.90

1 HP dvd640i Dual Layer 16x LightScribe DVD±RW ReWriter £52.50

1 Enermax Coolergiant 480W EG485AX-VHB(G) SFMA ATX2.0 PSU £59.95

Subtotal £1,299.70 _
VAT £227.45 _
Total £1,527.15 _

Carl
__________________

__________________
AMD FX55
Asus A8N-SLi Deluxe
XFX GeForce 6800 GT 256MB PCI-E
XFX GeForce 6800 GT 256MB PCI-E
GIEL PC3200 Ultra Platinum CAS2 2gb
Maxtor DiamondMax Plus 10 NCQ 300GB
Maxtor DiamondMax Plus 10 NCQ 300GB
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS 7.1 THX
Antec TruePower 550W PSU
Coolermaster cm stacker

Here Soon - Man I can\'t wait?
swanster is offline  
Old 04-19-2005, 04:46 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Swanster, you forgot its cheaper to buy things in America.


To make a couple of changes, get a 6800gt (do you need that much power even? I never done any video editing) 2gb of ram, you probally don't need performance ram and get a Antec/ocz/Thermaltake psu.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 04-19-2005, 05:19 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 40
Default

yeah, it is cheaper in the usa, but the site h linked to was in the uk, so I did it appropriatley. Also I was torn between a better graphics card or 2gb of RAM, I chose the card

Carl
__________________
AMD FX55
Asus A8N-SLi Deluxe
XFX GeForce 6800 GT 256MB PCI-E
XFX GeForce 6800 GT 256MB PCI-E
GIEL PC3200 Ultra Platinum CAS2 2gb
Maxtor DiamondMax Plus 10 NCQ 300GB
Maxtor DiamondMax Plus 10 NCQ 300GB
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS 7.1 THX
Antec TruePower 550W PSU
Coolermaster cm stacker

Here Soon - Man I can\'t wait?
swanster is offline  
Old 04-19-2005, 05:31 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 19
Default

Thanks for the accounting Swanster, but whoa you reformed my entire system! I am was convinved that that HDD array was ideal for video work.
system disk= 1x maxtor diamondmax10 250gb
media disk= 2x maxtor diamondmax10 250gb
scratcch disk= 1x WDraptor74gb

and signle CPU, you think so? the adobe suite loves dual, plus it'd give better perfomance than that prescott would it not? the 2gb of ram was so i could have 3 or 4 adobe applications open simultaneously and take advantage of the feature of being able to "jump" between the applications when working on a project.
glasseye is offline  
Old 04-19-2005, 05:38 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

The new Dual Core P4 3.2GHz EE 840 have been benchmarked and reported to be fantasic for multimedia applications. The performance increase is very noticable.

I might build a Media Center PC in a few months and i'm banking on using one of those. Unless the AMD Dual Core Benchmarks are better, which I doubt they will be for Multimedia apps.
HAVOC is offline  
Old 04-19-2005, 05:44 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 19
Default

I've been kind of biased against single CPUs ever since I figured out that you might as well pay the same amount of money getting 2xCPUs of slightly less power and running them dual.. I dunno.. Adobe stuff loves dual procs.
glasseye is offline  
Old 04-19-2005, 05:45 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

You are going to want two 74gb 10,000 rpm raptors in RAID 0. Those will run your operating system, programs, and everything of that nature, because they are so fast.
Then you could get a couple 120gb drives in RAID 1 for storage.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 04-19-2005, 05:53 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 124
Default

I never had one and I don't want to start any flame wars but I heard powermac G5's are good for multimedia stuff like video editing or audio. But I think they are expensive so I don't know how good you could do with $2500. That is just my 50 cents but remember I have never had mac so I don't know how true that is.
__________________
http://img66.imageshack.us/img66/2982/email2aq.png
[size=1]New build
dfi lanparty sli-dr
amd x2 3800+
evga 7800GTX
2 gigs (2 x 1gig) ocz ram
500 gigs (250gb x2) seagate hard drive
RAID 0
Windows XP Home Edition
mooseman is offline  
Old 04-19-2005, 06:12 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

for the record, Macs are very powerful for vid editing. If there is one thing macs specialize in, its media work.
__________________

__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.