phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-20-2009, 09:12 PM   #1 (permalink)
Inspired by Art
 
tastegw's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 1,400
Default phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

Quote:
The guys at Xtremesystems forum have managed to overclock the $140 three-core AMD Phenom X3 720 all the way to 4.2GHz. They even got the CPU-Z 3.0 validator to second the score.


The guys used Gigabytes GA-MA790GP-DS4H, an AMD 790GX based motherboard, and set the multiplier to 21 and bus speed to 200MHz. Going over 4.2GHz is really an awesome score, especially if you take into account the relatively low price of the platform. The rest of this OC beast included 2x2g OCZ Gold modules doing 5-5-5-15 2.1v @ 1066, PC P&C 750, 2 X hd4850 512mb, OCZ Vindicator, 36gig Raptor,Benq DL DVD burner.
source

pretty sweet, just by raising the multi up to 21 they wer able to obtain this clock.
__________________

__________________
tastegw is offline  
Old 02-20-2009, 09:19 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Default Re: phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

Quote:
Obviously this overclocker, known as chew* on the forum, likes OCZ but his second machine does have an Q6600 overclocked to 3.6GHz so he still likes Intel too.
What are they talking about? Is that a typo that ment to say AMD?
__________________

PuRpLeSmUrF is offline  
Old 02-20-2009, 09:24 PM   #3 (permalink)
Inspired by Art
 
tastegw's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 1,400
Default Re: phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

Quote:
Originally Posted by PuRpLeSmUrF View Post
What are they talking about? Is that a typo that ment to say AMD?
lol, nice catch

i like ocz too!
__________________
tastegw is offline  
Old 02-20-2009, 09:43 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Default Re: phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

Lol, he got that thing to 4.3 on air...that is sweet
CPU-Z Validator 3.0
PuRpLeSmUrF is offline  
Old 02-20-2009, 09:49 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

This means 4.5ghz on water....gurusan needs to look at this.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 02-20-2009, 09:53 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

Crap, now I really want it.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 02-20-2009, 10:03 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
Default Re: phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

He got it to 5ghz and then did a superpi stable at 4.7 ghz on dry ice.

Phenom II X3 720 BE taken to 4.3GHz on Air! :: TweakTown
PuRpLeSmUrF is offline  
Old 02-20-2009, 10:51 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default Re: phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

I think I will wait till the newer dual core with 6mb of L3 comes out.
c0rr0sive is offline  
Old 02-21-2009, 04:26 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

Highest stable speed he got was 3.6ghz?
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 02-21-2009, 10:58 AM   #10 (permalink)
Yee Ol' Salt
 
Hampton's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: USA
Posts: 642
Default Re: phenom II x3 720 hits 4.2GHz on air

I could get my 6000 brisbane to 3.6 or more if it were liquid cooled, but stablity counts really, so I keep it stable @ 3.25 on air.
__________________

__________________

Find my post helpful? IF so please rate me by clicking the green check mark under my avatar.





:D Antec 300|M3N72-D|AMD PHM II X3 BE 720 3.0ghz (CodeName "Heka")|OCZ Stealth Xtreme 600w|2 two gig OCZ DDR2 1066 gold 4 GB of Ram|BFG-GTX 260 512||Samsung 42" Plasma| XP x86 sp3 /Vista x386 and x64|
The face I make everytime I'm on my machine :eek:
Hampton is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*** Official Phenom 2 Review Thread *** gurusan New Technology and Products 40 01-13-2009 03:26 AM
AMD Phenom II hits 5GHz stable KSoD Polls 0 11-21-2008 02:25 PM
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.