Phantom Program - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2005, 05:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 2
Default Phantom Program

I've been having a problem with my computer freezing the past few weeks. I don't get the blue screen of death, its doesn't reboot or shut down. Its just simply freezes and the only way to get it restarted is to hold down the power button for 5 sec's. I've had this problem happen to me on games, surfing the net, in Word or Excel and using photo imaging software. Usually after it happens once, then its fine for a day or two as long as I leave it on. If I shut down in regular fashion then the problem returns that same day (usually). I was thinking it may be my ram or some hidden program using my ram. If I let the computer go into standby or powersave mode and then I return, the windows standby screen tells me that x programs are running. However, I only see (1-x) programs actually running as denoted by the taskbar and task manager.

Note:After a hard power off (becasuse it froze) and letting the computer go into standby, when restarted it will tell me that no programs are running. Whereas before it may have mentioned 1 program was running when I didn't or couldn't see what was running.

Any ideas on how to find this hidden program or what the problem may be?

Computer Specs - computer built in 10/04
AMD Athlon 3200+
MSI K8n Neo - Bios flashed and updated
ATI RX9800 Pro - video card
2 x 160 WD hard drives
2x512 - Corsair value select PC3200
Win XP Pro SP1 - (can't get SP2 to load, computer goes into reboot cycles)
DVDRW - Sony
Antec Case

Mazedawg is offline  
Old 02-21-2005, 06:15 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3

My girlfriend has this problem as well...her PC freezes randomly, after a reboot it might freeze it might not. i have switched out RAM/PSU/GFX/HDD/BIOS...nothign seems to fix this. I ran her CPU/MOBO myself for almost a year with no problems liek this, very odd.

Her modem seems to have a problem staying connected as well..its a $20 modem so it should work not sure if its the cause or not.

<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
4W4K3 is offline  
Old 02-23-2005, 11:53 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 2

Any other ideas....
Mazedawg is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.