PCMCIA CardBus not detected on IBM Thinkpad - but Dell OK. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-03-2004, 12:48 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 3
Default PCMCIA CardBus not detected on IBM Thinkpad - but Dell OK.

I've got a Blueangel Firewire 1394 CardBus PCMCIA card.

When I put it into an IBM Thinkpad (Model T41 or T30) running Windows XP it is not detected.

When I plug it into a Dell Laptop it works fine.

Other Firewire cards work fine in the IBM Thinkpad - it's just the Blueangel card that doesn't work.

Maybe it's the specs on the cheap Blueangel card just not quite up to spec?

Has anyone had similar experiences with PCMCIA cards working/not-working in different laptops?

Thanks,
kidhazy.
__________________

kidhazy is offline  
Old 09-06-2004, 02:35 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 3
Default

Well I managed to solve my problem.

The issue was the Thinkpad Bios had a setting:

PCI Bus Power Management (stops the PCI bus clock automatically when there are no activities)

The default setting is Automatic. When I flipped this to Disabled, the BlueAngel Firewire PCMCIA card is detected automatically.

Obviously something's different between the Firewire PCMCIA cards where some can and cannot handle this PCI Power setting, and the Dell laptop doesn't have this option.

Thanks,
kidhazy.
kidhazy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.