PCI problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-03-2004, 11:49 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Default PCI problems

I just reinstalled Windows 98 on my Compaq Presario 5140. It had been having some problems with booting so I decided to reformat it. I installed windows and noticed that none of my PCI devices were starting up. I looked in the device manager and it said that there were no drivers installed for the PCI Serial Controller. I've done some research and I can't seem to find any.
I work for an IT department, so I know what I'm doing, but I can't figure out whether this is a hardware problem or a software.

Any help is greatly appreciated.
__________________

Azathoth448 is offline  
Old 10-03-2004, 01:37 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

What you should have done 1st was go to Compaq website and downloaded all the newest drivers for your rig and burn them to a CD..Chipsets/DX etc all the drivers that you need..
Thats where you can find the correct drivers for your system.
I would remove all the PCI cards except the Video .Get your OS installed and Updated and stable then add each PCI card 1 at a time untill done .Lot less headache .
__________________

__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 10-06-2004, 07:04 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Default

the problem is that compaq does not have said drivers if you look.
That's my problem.
Azathoth448 is offline  
Old 10-06-2004, 07:51 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

download and run driverguide and have it scan all the hardware. it should give you exact model numbers and send you to a link on driverguide.com for the correct driver if it's available (they have a HUGE amount of drivers).
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 10-07-2004, 06:14 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

You didnt say Compaq had no drivers .You said you researched
Heres everything you need from Compaq .That is for WIN98 driver support also good luck and save this stuff to a CD
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 10-07-2004, 06:41 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Default

the problem is that there are no pci drivers.
take a look. I couldn't find them because they don't exist there.
Azathoth448 is offline  
Old 10-07-2004, 10:45 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 261
Send a message via Yahoo to mre30
Default

I would say try to reinstall and see what it comes up with
mre30 is offline  
Old 10-08-2004, 05:54 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

what is the serial number on the computer?
Or the model of the Motherboard?
It looks like a AMD with VIA Chipsets .Have you installed the 4-1 Chipset Driver updates?This will install your PCI controller drivers and unpdate the AGP/CPU/BRIDGE Chipsets. You can download those from VIA or if you have a fairly new MB CD WITH VIA CHipsets they should be on there as well.
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 10-11-2004, 01:07 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Default

how do I find out model numbers?
I don't seem to recall how to.

and I tried a reinstall. That didn't do a thing
__________________

Azathoth448 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.