is PC3200 out dated? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-19-2005, 07:23 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 165
Default is PC3200 out dated?

Is it still worth buying dual pc3200 ram for a new comp or is it better to take a jump to DDR2 or another setting? Is 3200 on its way to the junk heap?
__________________

ki9090 is offline  
Old 04-19-2005, 07:43 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
aj2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,094
Default

no 3200isnt yet. well for amd anyhow. i think all new intels use ddr2. 3200 is the standard for ram in amd systems and will be for abit yet i would of thought. so get ddr2 if ur buying intel get ddr1 if ur buyin amd
__________________

__________________
AMD x2 5000+ black edition at 3.3GHZ zalman cnps 9700-NT
Gigabyte GA-M57SLI-S4 motherboard
3072mb: OCZ ddr800 gold
2x 7800GTX in SLI for 20" viewsonic
OCZ 600watt power supply
www.angelic-accessories.co.uk - plug for my gfs site
aj2003 is offline  
Old 04-19-2005, 07:47 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

good DDR1 can clock very high, but AMD wont be going DDR2 for quite some time I believe
Nubius is offline  
Old 04-19-2005, 08:13 PM   #4 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

DDR2 will be introduced to AMD in 2006.
ag3 is offline  
Old 04-19-2005, 08:21 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

I didnt think ddr2 was even going to AMD.

I heard that PC-3200 was fine and that DDR2 wouldnt make a difference, so they will use DDR3 when/if it comes out in like 6 years.
Sport1031 is offline  
Old 04-19-2005, 08:39 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

Isn't the Intel standard now 533
Sport1031 is offline  
Old 04-19-2005, 08:42 PM   #7 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

The standard for Intel is DDR2-533. The standard for AMD will be DDR2-667.
ag3 is offline  
Old 04-19-2005, 10:06 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 135
Default

From what i have heard from a techie friend of mine is that they are going to be abandoning ddr completly and go to a cross between rdram and ddr. Hes designing the controllers for that so

Its a shame that MRAM never took off, instant boot would have been awesome . But the price of somethin like 100$ p/1mb is a bit out of scale if you guys know what i mean.
Panther5060 is offline  
Old 04-19-2005, 11:02 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

lets see, ive got 2 gigs...so 2000 dollars. perfect. yea, i see what ur going at.
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 04-19-2005, 11:07 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

dhw200 theres no way you could afford them boards, hell i remember hearing about them trying to make that stuff but it wasnt completly bootable or something like that.
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.