PC freezes during POST - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2005, 01:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default PC freezes during POST

Hi,
I am having trouble with an Everex PC. Nothing was changed as far as I know, but the BIOS POST just freezes before it gets to booting. This is the message it shows:


AWARD BIOS V4.51PG
V VAC43

P3 800E MHZ

AWARD PNP BIOS EXT 1.A

TREND CHIPAWAY VIRUS(R) ON GUARD VER 1.64A
BIOS GUARDIAN(R) ENABLED. YOU WILL NEED TO DISABLE BIOS GUARDIAN TO UPDATE BIOS.
CTRL+C TO ENTER CLOCK SETTINGS SUB-MENU.
CTRL+P TO LOAD PERFORMANCE DEFAULT SETTINGS AND RESTART.
CTRL+F TO LOAD FAIL-SAFE DEFAULT SETTINGS AND RESTART.
WHEN UDMA CABLE IN BIOS SETUP ITEM SET TO 80 PIN, YOU MUST USE 80 CONDUCTOR CABLE
SUGGESTED SDRAM CAS LATENCY TIME IS "2"
PRESS DEL TO ENTER SETUP, ALT+F2 TO ENTER AWDFLASH


The HD has an 80pin cable, so that's OK, no one has tried to update the BIOS (could a virus be trying to change the BIOS?), and there is no CAS Latency Time setting anywhere in the BIOS.
Once this message shows up (which only happens after I press the TAB key just in time to disable the Everex screen), the PC won't react to anything, not even CTRL-ALT-DEL.

Any ideas?
Thanks!
semmelbroesel is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.