Which P4 should I get? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-03-2005, 06:01 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4
Default Which P4 should I get?

Hi, I'm trying to decide which processor i should get from newegg. It seems that the P4 2.4 Ghz w/ HT has the most votes, followed by the P4 3.0 Ghz w/ HT and then the 2.8 Ghz w/ HT. There's some athlon XP's in i between the 3.0 and the Amd64 3000+. Should I just get one of the intels, the amd64, or a athlon xp 2100+?

A summarized view_________________________
- P4 2.4 Ghz w/ HT $148
-P4 3.0 Ghz w/HT $188
-P4 2.8 Ghz w/HT $199
-Amd 64 3000+ $149
-Athlon Xp 2100+ $89
__________________

piyonerd is offline  
Old 01-03-2005, 07:01 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

get the P4 3.0 or the AMD 64 3000
__________________

__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 01-03-2005, 07:57 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 577
Send a message via ICQ to Kadahaf Send a message via AIM to Kadahaf
Default

If your on a budget......AMD 64..........if you want performance though.................AMD 64..............If you want overall usablility....................AMD 64
__________________
Because people hate searching.
Best ram guide.
Different cpu types.
Good video card guide
Kadahaf is offline  
Old 01-09-2005, 01:50 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 204
Default

why dont ya just overclock a Mobile athlon XP 2600+ to 2.5GHz. That will be screamin' fast!
__________________
ACE’s System
Athlon 64 3000+ Venice @ 2.25GHz
EpoX 9NPA+ Ultra
2x512mb Patriot XBLK
256mb BFG 7600GT
Samsung 200GB 8mb
500W Apevia (Aspire) PSU
Samsung CD-RW
Logitech Z-3 2.1
IBM 17”
Windows 2000 PRO

3DMARK05 - 6***
Ace No-Money is offline  
Old 01-09-2005, 02:28 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 431
Default

AMD Athlon 64 3000+ 1.8GHz, 512KB L2 Cache 939-Pin 64-bit Processor - OEM $153.00
http://www.newegg.com/app/ViewProduc...103-499&depa=0

AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz, 512KB L2 Cache 939-Pin 64-bit Processor - OEM
(limit 2 per customer) $196.00 http://www.newegg.com/app/ViewProduc...103-500&depa=0

These socket 939 amd 64's are the best..2.5Ghz+ on Air..Uses less power than all the rest you mentioned which equals less heat.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
MasterJason is offline  
Old 01-09-2005, 02:48 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
str8lazy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 446
Send a message via ICQ to str8lazy Send a message via AIM to str8lazy Send a message via Yahoo to str8lazy
Default

I highly recommend the AMD 64bit processor, but there are some advantages that Intel can provide if you are doing alot of video editing and sound editing and stuff, but if your doing gaming, then AMD is the way to go. All in all you should get near the same performace with an AMD with the video editing to an Intel and still save some money.
str8lazy is offline  
Old 01-09-2005, 03:21 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 414
Default

Well str8lazy said it all.
AMD for gaming and perfomance.
Intel for video editing and sound editing and multi tasking.

I would have to say get a
AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz, 512KB L2 Cache 939-Pin 64-bit Processor - OEM
(limit 2 per customer) $196.00 http://www.newegg.com/app/ViewProdu...-103-500&depa=0
as Masterjason said.

It can OC nicely and is more future proof (last you longer).

Neosteve
__________________
<center>

<a href=\'http://fusion.vault9.net/inbound.php?user=Neosteve\' title=\'Get Fused!\'>
<img src=\'http://fusion.vault9.net/code/468x60.jpg\' alt=\'\' style=\"border:0;\" /></a>
</center>
neosteve is offline  
Old 01-09-2005, 03:24 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 431
Default

I Think Amd has gotten better at Multitasking
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
MasterJason is offline  
Old 01-09-2005, 03:54 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 125
Default

they have. in fact the k8 multitasks better than intel.
__________________

ChipX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.