one last question: performance drop in games between 3400+ and 3000+ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-18-2005, 12:58 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default one last question: performance drop in games between 3400+ and 3000+

assuming i don't overclock, would i see a big performance drop between amd 64 3400+/3200+/3000+?

i play on playing cs:source, which is more of a cpu dependant game than other games such as doom3

i will use the nVIDIA 6600gt and 1 gig of generic ram; do you think i can get decent performance (good enough fps without any sort of lag with the 3000+? 3200+? )


diabloII is offline  
Old 02-18-2005, 01:10 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782

i dont think it will make much difference, a friend of mine has a 3000+ and its quite fast, so no not really. Personally id get a socket 939, and non generic ram, but thats just me

Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 02-18-2005, 01:11 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019

There will be a difference between the 34 and the 30.. but the 30 will run nething, games no lags
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 02-18-2005, 01:34 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220

ok thx,

also, what is the difference between generic and non-generic ram (performance wise, i might be able to get kingstons for about $20 more)

in addition, what is the best budget mobo for sock 939?

diabloII is offline  
Old 02-18-2005, 09:37 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
CntdwnToExtn's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn

i ran doom 3 on my 2800+, 512ram and a 9800pro maxed at 1024x768 with no problem, so i'd think a 3000+ should be able to run source no problem with a gt and 1 gig of ram

check for mobo's, abit and asus have good ones.
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!

CntdwnToExtn is offline  
Old 02-18-2005, 10:29 AM   #6 (permalink)
Super Techie
Join Date: Feb 2005
Location: NYC
Posts: 293

i have a 3000+, its fine

well generic and branded rams aren't much difference
just that brands tend to back up their pride in work

generic is juss fine, most of these days, some generic ones are much better than brand

Kingston and Crucial are like the most popular RAMs that i know of
but i don't use them, i use generic myself lol much cheaper

professor at your service
XFlamez is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:38 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.