OMG!!! I'm panicing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-21-2005, 03:58 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default OMG!!! I'm panicing

OMG!! sorry had to get that out. Ok I'm working on my First ever PC build right now and there might be a small problem, OK here is how it went I got a Socket 939 3200+ Venice core on a DFI Lanparty Ultra-D Mobo and this is the scary part ok I seated it all good on the pin adapter thing and when I went to close it, it made a craking nose like I bent the pins or something and now I'm freaking out since I dropped about 200 USD on this CPU and I was wondering is this normal? I need help urgantly!
__________________

__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 06-21-2005, 04:00 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

the first time you put a chip in a mobo and click the leaver down its fairly loud
__________________

__________________
Simon is offline  
Old 06-21-2005, 04:02 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

should I make sure by taking it out again and seeing if the pins are bent?
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 06-21-2005, 04:06 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

Quote:
Originally posted by GrimReaper23
should I make sure by taking it out again and seeing if the pins are bent?
I think your a little paranoid, but hay 200 buks and thats fair enough

oh take it out?......... na
__________________
Simon is offline  
Old 06-21-2005, 04:07 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

Quote:
Originally posted by Simon
I think your a little paranoid, but hay 200 buks and thats fair enough

oh take it out?......... na
that and it's my first build.
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 06-21-2005, 04:18 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 164
Default

finish it off and power it up.. if it dont work.. change the processor.
__________________
Skuzzle - Powered by Badgerbyte Web & IT Services
www.drive4fun.co.uk check it out
Skuzzle is offline  
Old 06-21-2005, 04:21 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

that is probably what I'm gonna do.
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 06-21-2005, 04:24 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

my god, just pull the lever back up and take it out and look at it....that'll take a whole 2 seconds.....when I first put my venice in the lever made an insane freakishly loud creaking noise, so I did the same thing and checked just to make sure I didn't bend the damn things lol, and I've put tons of processors in their socket and I still check it....

Remember it's Zero Insertion Force technology, so just make sure they all line up...theres a golden arrow on the bottom side of the CPU and a little arrow on the CPU socket corner...they need to match up and if the CPU simply drops down in there you're good to go
Nubius is offline  
Old 06-21-2005, 12:26 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,886
Default

My socket 754 makes an awfull noise when you pull the lever up and push it back down, even worse when a CPU is in there....
c0rr0sive is offline  
Old 06-21-2005, 12:35 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 183
Default

I had no problems with my ECS KT600-A when putting the CPU in but when i got my NF7-S the same thing happened as you have said, I didn't take much notice of it though as i knew i put the processor in the right way and it wasn't too much pressure putting the lever down.

Drworm2005.
__________________

__________________
AMD Athlon64 3500+ @ 2.2ghz
GIGABYTE K8V Ultra-pro
1gig generic ram (2x512mb)
XFX Geforce 6600 GT 128mb
80gig segate serial ATA HDD
LG Lightscribe DVD burner
drworm2005 is offline  
Closed Thread

« Rebates | No Video? »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.