old computers - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-20-2005, 04:35 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 104
Default old computers

On some of these old computers 250 to 333mhz.Do youneed 250 mb of memory to run windows xp properly. And does it have to be 350 andover to run broadband
__________________

JAYDALOSS is offline  
Old 08-20-2005, 03:28 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

the 250 to 333mhz is your cpu Frequency. what are all the specs of this computer. So old like a p3 can run Xp as i havea a friend on here his computer is a p3 333mhz 512 ram it runs XP with no problem. AS far as the broadband internet that should not effect a computer at all. IF its a p3 or higher. But post your spec we can help you more.
__________________

__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 08-20-2005, 07:52 PM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default

I have a 233MHz Packard Bell with 32MB of RAM that can use broadband. I don't think you'd have a problem as long as you used USB or a NIC card.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 08-21-2005, 01:09 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 104
Default

You have a western digital. Is that a 7200 rpm hardrive.Whats the difference
JAYDALOSS is offline  
Old 08-21-2005, 09:01 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 136
Default

Ok last I checked the Pentium III ranged from 450MHz to 1.3GHz or 1.4GHz. I’ve never heard of a 333MHz version. Perhaps you meant Pentium II 333MHz.

Anyways I’ve got a Pentium II 366MHz laptop with 192MB RAM and it runs XP quite decently. The general rule with any version of Windows but especially with XP is that the more processor speed and the more RAM the better the machine will run. XP is the worst resource hog out of all the desktop versions of Windows. Perhaps Windows 2000 would be a better option for you for an older machine.

Now with broadband. If you were to use a network card to connect to a router to access broadband internet then I don’t think it would really matter what speed your processor is. Of course if your processor is too slow then your internet surfing may get a bit too choppy.

But if you were to use a USB port connected to a modem then your processor speed my be more of an issue. That being because the software supplied with your modem may require at least a certain speed of processor. Not to mention also a certain amount of RAM too.
iceware is offline  
Old 08-21-2005, 10:08 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by Dark_Sniper*
the 250 to 333mhz is your cpu Frequency. what are all the specs of this computer. So old like a p3 can run Xp as i havea a friend on here his computer is a p3 333mhz 512 ram it runs XP with no problem. AS far as the broadband internet that should not effect a computer at all. IF its a p3 or higher. But post your spec we can help you more.
It's a pentium 2 than, Pentium 3's start at 450
DJ-CHRIS is offline  
Old 08-21-2005, 08:48 PM   #7 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default

Quote:
You have a western digital. Is that a 7200 rpm hardrive.Whats the difference
The comp in my sig is not the one I was speaking of.

The old Bell has a 4.3gig Western Digital ATA66 hard drive.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.