ok, so I am setting up my external HD, couple questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-20-2004, 12:57 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 71
Default ok, so I am setting up my external HD, couple questions

ok, I got the external hd enclosure today and just got back from bestbuy with an 80 gig seagate ata drive. I want the external just to be a backup/ more space not as the master. How do i do the jumpers, and anyone have any thoughts on it. What i plan on doing is backing up all my docs and photos and vids then formatCing and reinstalling XP so hopefully PS works. Also, should I set the external to be the scratch disk in PS 7 if I can get it to work.
__________________

stangeroo is offline  
Old 10-20-2004, 01:27 AM   #2 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

stangeroo

Thank you for posting this question as am doing the same thing today too. However, mine is a SEAGATE MOMENTUS 40GB UATA100 9.5MM 2.5LP 10MS 5400RPM in a smaller USB / Fireware Enclosure.

IF SOME ONE DOES HAVE A SIMPLER METHOD OF DOING THIS UNDER WINDOWS 98 / XP, PLEASE LET ME KNOW.

Basically what I am doing is slaving the drive in my desktop PC. I will be either FDISKing or using PARTITION MAGIC while this drive is connect on my Desktop PC's IDE Channel.
I sent up BOTH my PARTITION and the FORMAT the drive while it's connected to my PC.
Scanning the Disk for errors is advisable.

And then I put the drive into the enclosure.

And then you should be right to go.


Quote:
Originally posted by stangeroo
How do i do the jumpers, and anyone have any thoughts on it.
Just leave the jumpers on Master or Cable Select. It should not really matter there.
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 10-20-2004, 12:04 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 548
Send a message via AIM to aye29 Send a message via Yahoo to aye29
Default

I have a 200Gb Western Digital Caviar in an enclosure. I was able to format and partiton the drive using Patition Magic simply by placing it in the enclosure and hooking it up to my laptop using a USB cable.
aye29 is offline  
Old 10-20-2004, 12:55 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

A few years ago I bought a usb hard drive enclosure, I stuck an old drive in there. I didnt need jumbers or anything like that. I stuck it in the inclosure, plugged it in and my pc found it. You can format it inside windows. I have switched drives many a time, and have not had any problems. Its not too complicated.
__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 10-20-2004, 04:33 PM   #5 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

I'll try that out next time I build one. It does sound like it would be a lot less mucking around.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.