odd problem i had for a long time - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-01-2004, 01:14 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default odd problem i had for a long time

well i had this problem for a long time and it had botter me much till now. hope you guys can understand me and help me out.
a tryed different stuff to fix it and non work.


ok well my computer turns off, but it dosen't really turn off =)

the case has a green light that shows when its on, well that light turns orange and them monitor turns off, the fan on my CPU goes out, the fans on my graphic card and case are still on, and i can still hear the HDs on. i tryed pressing keys on keyboard thinking it was just on hibernation or stand by, but nothing happens. so i have to push the button and turn off and on.


i had this problem really badly a while back so i decided to reinstall windows. this helped my problem out but it would still do it alot. i when to windows updates and downloaded everything but the service pack 1, the problem was the same, i tryed downloading service pack 1 and windows would turn off before ALOT, i took it off and problem got a little better, it did the same when i tryed the beta of SP2. now im starting to think it software related and not hardware any idea of whats wrong with my system, btw sometimes i can go a few days with out getting the problem and some times i get the problem a lot of times in one day


post any help plz and i hope this made some sense..


thx all
__________________

Traicer is offline  
Old 07-01-2004, 01:17 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 195
Default

what version windows are you using? need more details about your comp ofcource..

when you turn off your computer you goto Start>Shutdown>Turnoff? or what
__________________

__________________
_Abit IS7-E
_P4 Northwood 2.8C Ghz HT
_Kingston 512 DDR400 Ram [2x 256]
_Radeon 9600XT
_SoundBlaster Audigy
_Awesome looking white plain case with cool green and red power/HD lights, and a newely acquired Intel P4 sticker!
xxdryicexx is offline  
Old 07-01-2004, 01:28 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default

no i push and hold the buttonfor a few seconds to turn off. and i have, Windows XP (Build 2600) i have 256 Ram, celeron 1.7. geforce 4 MX 420,
Traicer is offline  
Old 07-01-2004, 01:31 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 195
Default

why do you do that? go thruogh the start>shutdown>turn off..

clicking on your turn off button (depending on how your turn off button is programmed) will automatically shutdown your comp leaving you with lost files, unsaved files, it actually curropts your computer day by day by doingthis..
__________________
_Abit IS7-E
_P4 Northwood 2.8C Ghz HT
_Kingston 512 DDR400 Ram [2x 256]
_Radeon 9600XT
_SoundBlaster Audigy
_Awesome looking white plain case with cool green and red power/HD lights, and a newely acquired Intel P4 sticker!
xxdryicexx is offline  
Old 07-01-2004, 01:33 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

yah kind of bad for it
__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 07-01-2004, 02:17 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default

i have too the computer is off but on, theres no siganl to monitor
Traicer is offline  
Old 07-02-2004, 09:16 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 116
Default

hey in the cmos check the power state after the pc if called for shut down......!! change it to different states and try it..!
Vnet is offline  
Old 07-04-2004, 11:44 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default

are the Cmos the bios? if not how do i access them?
Traicer is offline  
Old 07-04-2004, 11:53 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 195
Default

yes, bios.
__________________
_Abit IS7-E
_P4 Northwood 2.8C Ghz HT
_Kingston 512 DDR400 Ram [2x 256]
_Radeon 9600XT
_SoundBlaster Audigy
_Awesome looking white plain case with cool green and red power/HD lights, and a newely acquired Intel P4 sticker!
xxdryicexx is offline  
Old 07-05-2004, 03:34 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 116
Default

yes cmos is the bios you can access it by pressing F2 if its intel board... some come with F1, Del button and F10....
__________________

Vnet is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.