Odd Performance - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-02-2005, 06:15 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default Odd Performance

I just replaced my Throughbred 2200+, with a Barton 2500+ that i was given. Both CPU's run at 1.8ghz, the Throughbred has a 266 bus, the Barton has a 333 bus. The Throughbred has 256k Cache, the Barton has 512k.

Sandra and Everest and both tell me the same information about the CPU.

When i do a Arithmetic benchmark in Sandra the performance is equal to a 2200+ not a 2500+ so im getting low benchmarks for some reason.

When i do a CPU Multimedia Bechmark, i get similar (but a tiny bit better) than the 2200+ it has in the Sandra database. Nowhere near the 2600+ (which is the closest comparison to the 2500+)

Any ideas???

Thanks
Wayne
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 07-02-2005, 08:15 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re:

Hello,

In Everest, what are the FSB and Multiplier readings for your Barton 2500+ CPU?
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 07-02-2005, 08:31 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

CPU Type AMD Athlon XP-A, 1833 MHz (11 x 167) 2500+
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 07-02-2005, 07:55 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

Could this be a sotware problem? I also tested it under Freshdiagnose's Benchmarking Tool and it was also below par. Could it be spyware? But when i upgraded to the 2500+ from my 2200+ im getting 0.01% improvements (if that). Im thinking, its something set in bios thats wrong but thats just my opinion.

Edit:

I did a Memory Bandwidth Benchmark, and my benchmark sat around the middle of the PC2700+ comparison benchmarks, but a little bit stunted from the "Athlon XP/PC2700" benchmark.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.