Odd lag - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-25-2003, 09:04 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 6
Default Odd lag

Hi there, I am experiencing odd lagging of my computer. This happens whenever I am doing anything slightly intensive such as running a program or a game. It's really odd because I recently formatted and just a little while ago upgraded my computer. The lag will last for a second and happen speriodically when an action is being performed(program loading or shooting, etc. in a game). I have not had this problem before today, so there might have been a software change to my computer(haven't really made any major ones myself). I have also virus scanned and adware scanned. I really have no idea what it could possibly be. Though, if I'm not being specific enough, feel free to throw questions at me. Thanks a lot.

Windows XP Professional
1gig pc3200 ddr
2.1ghz amd athlon xp 2600+
Asus A78X-Deluxe
ATI Radeon 8500
__________________

Pygmy is offline  
Old 11-26-2003, 09:44 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 753
Send a message via ICQ to Lostman Send a message via AIM to Lostman Send a message via Yahoo to Lostman
Default

Have you run a defrag with a program like Diskeeper pro? Could be just a fragmented hard drive.
__________________

__________________


www.lostman.us
Lostman is offline  
Old 11-26-2003, 12:46 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 6
Default

No, I haven't, I'll give that a try. However, I really doubt that will fix my problem. =(
Pygmy is offline  
Old 11-26-2003, 05:40 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 6
Default

I found the problem... it was the oddest thing. This little file name misurp.exe was running on my computer. Whenever my cpu was active the file would lag up and take 50% of my cpu. I have no idea what the file is or where it came from. Taskmanager says it's a system file and I know it's not a virus or adware. Anyways, I kept it but just placed it somewhere else so my computer doesn't automically run it(even after I stopped it, my pc just ran it again when it was in its initial folder). Now my computer is running fine.
Pygmy is offline  
Old 11-27-2003, 04:43 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

You may want to disable that little program from trying to boot up. Here's how.
Under Run, type msconfig.exe.
select 'startup' tab and then uncheck misurp.exe.
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.