nVIDIA GF2 MX 400 not recognised - very wierd problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-20-2004, 01:06 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4
Exclamation nVIDIA GF2 MX 400 not recognised - very wierd problem

Hi ! I have a massive problem..could u please help me out if u can...................

I have a GeForce 2 MX 400....a few days ago will trying to update my driver to the Forceware 56.72, I discovered that my comp was using the sav2km.dll as it's driver ....the s3 savage 2000 driver....this explained the massive infintie loop problem I was having with many games and the suprising ' not enough video memory ' with others though I have a 64 MB card...

Now my main problem is ...though my card is a GF2 MX 400, I can't install its drivers, the comp refuses to accept that nv4_disp.inf contains information about my card....Detonator doesn't install as well......when i tried the s3 savage 2000 driver my chips are still recognised as Nvidia gf2 mx 400 ...............even the program s3id ( the s3 chip identifier ) says my card is a savage 2000 though it most certainly is not....even BIOS recognises my card as a gf2 mx 400........and i have opened the case and checked..it is a gf2 mx 400

what i need to know is ....is there any manual way of install the drivers for win xp pro as it refuses to accept to recognise my card ? or is there any other solution to this massively annoying problem ?

Thanks alot
__________________

the_anomaly is offline  
Old 04-20-2004, 01:08 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 590
Send a message via AIM to Shrapnill
Default

May try a driver cleaner like:

http://www.driverheaven.net/cleaner/

That one.
__________________

__________________
System specs? Lets just get down to it people:

My penis is bigger than yours.
Shrapnill is offline  
Old 04-20-2004, 01:13 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4
Default

yeah..i'll give it a shot..thanx 4 the reply...i'm so fed up i'll try anything now.......but is there a way i can override windows driver installation method and manually install my card ?
the_anomaly is offline  
Old 04-20-2004, 03:28 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 590
Send a message via AIM to Shrapnill
Default

Just out of curiosity, what does your PC list as the display device under hardware?
__________________
System specs? Lets just get down to it people:

My penis is bigger than yours.
Shrapnill is offline  
Old 04-21-2004, 04:04 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4
Default

Hey I tried the driver cleaner ...it didn't work . It says some files are missing ...which is true as the only driver it accepts to install is the s3 savage 2000 driver................the display device is listed as nVIDIA GeForce 2 MX400 64 MB....even when the s3 driver is the one installed...wierd isn't it ?
the_anomaly is offline  
Old 04-21-2004, 11:14 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

Instead of trying to install the latest NVIDIA drivers why not install older drivers? From say... 2002?

Did you check the release notes on the Forceware 56.72 drivers to see if they support GeForce 2 cards?
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 04-21-2004, 12:23 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4
Default

Yeah I checked the release notes, the gf2 is supported...i've tried the old detonator drivers like 28.32 and 29.42 ...which fully support the gf2...even those don't work..........I just dont see the similarity in a gf2 and a s3 savage 2k.............can't i sort of manually install the drivers ?
__________________

the_anomaly is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.