nVidia 6600 256Mb vs. nVidia 6600GT 128Mb - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-17-2005, 08:16 PM   #1 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default nVidia 6600 256Mb vs. nVidia 6600GT 128Mb

My sister and her BF are not heavy duty gamers.
At most they are playing WoW.
From time to time, her BF might play a First Person Shooter at occasional lan party (about once or twice a year)

They are not into overclocking.
And nor are they into running everything up at max resolution.
All they really want to do in comfortably play games for the next 18 to 24 months with out having to upgrade.

They both have set up with Motherboard with APG slots. And they are both thinking about give each other the video cards for christmas. And they are hoping that they do not need to upgrade their computer* (with the exception of more ram) until at least mid 2007.


nVidia 6600 256Mb is about $70 cheaper than nVidia 6600GT 128Mb.

What benefit does the nVidia 6600GT have over the nVidia 6600 256Mb. Is it worth the extra $70?

Both my sister and her BF would like to get the 6600GT, however one thing they are not is made of money. Especialy considering it christmas time.

*specs - AMD ATHLON 2800, 1Gb Ram, FX5200 128Mb Video Card.
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 11-17-2005, 09:00 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

6600 has I believe 4 pipelines, 6600GT has 8...that alone speaks for itself...the 6600GT will be significantly faster than the 6600

To be honest, the 6600 isn't powerful enough to even take advantage of 256MB of VRAM simply because the memory bandwidth isn't wide enough...added VRAM on poor quality GPUs is often used as a marketing ploy to trick the consumer into believing the card is better than it is
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 11-17-2005, 09:04 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Was this the case in the recent release of a 512Meg card?
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 11-17-2005, 09:24 PM   #4 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

Quote:
Originally posted by gaara
6600 has I believe 4 pipelines, 6600GT has 8...that alone speaks for itself...the 6600GT will be significantly faster than the 6600
Okay.... NUFF SED!

I will still give my sister and her BF the choice of both video cards. And will advise them up the the fact that 6600GT has 8 Pipes where the 6600 only has 4 pipes.

I will let them choose as I don't want to get shot.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 11-17-2005, 09:35 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 20
Default

no, no, no. you are all wrong, its much cheaper and much more powerful card then the 6600GT. Ihave a 32MB Raedon, and it would run any game signifigantly faster than what your talkin about.
chad standing is offline  
Old 11-17-2005, 09:37 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

Quote:
Originally posted by chad standing
no, no, no. you are all wrong, its much cheaper and much more powerful card then the 6600GT. Ihave a 32MB Raedon, and it would run any game signifigantly faster than what your talkin about.
your an idiot.

Don't listen to this post anyone.
Powerslave is offline  
Old 11-17-2005, 09:53 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 20
Default

thats a little unfair, ive done the hard yards in this field, and you are trying to claim the glory for yourself. Realise that other people know heaps too.
chad standing is offline  
Old 11-17-2005, 10:39 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Send a message via AIM to X2Xtreme360
Default

Quote:
Originally posted by gaara
6600 has I believe 4 pipelines, 6600GT has 8...that alone speaks for itself...the 6600GT will be significantly faster than the 6600
Actually, I believe that both cards have 8 pipelines

I can't find much information on the 6600 myself, as it isn't as easy to find, but I believe the difference is the speed of the two cards. It may be 500MHz to 300MHz, not quite sure. I own a Nvidia 6600 as of now... and will be powering up my new PC tomorrow to use it for the first time. So if I can give you any good info Harper on the card, I'll post back.
X2Xtreme360 is offline  
Old 11-18-2005, 07:38 AM   #9 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

Quote:
Originally posted by chad standing
no, no, no. you are all wrong, its much cheaper and much more powerful card then the 6600GT. Ihave a 32MB Raedon, and it would run any game signifigantly faster than what your talkin about.
Quote:
Originally posted by chad standing
thats a little unfair, ive done the hard yards in this field, and you are trying to claim the glory for yourself. Realise that other people know heaps too.


Quote:
Originally posted by X2Xtreme360
Actually, I believe that both cards have 8 pipelines

I can't find much information on the 6600 myself, as it isn't as easy to find, but I believe the difference is the speed of the two cards. It may be 500MHz to 300MHz, not quite sure. I own a Nvidia 6600 as of now... and will be powering up my new PC tomorrow to use it for the first time. So if I can give you any good info Harper on the card, I'll post back.
I am going to check up on that too.

As i sead, my sister is just a little ****ty again that every thing just changed on her again with computers.
Computer 1 - It's was Pentium III Slot 1. Replaced with Socket 370.
Computer 2 - SD Ram. Replaced with DDR Ram
Computer 3 - APG Slot. Replaced with PCI-E

However with computer number 3, I was able to warn her about the up coming technology that was around the corner. So over all, she's just trying to afford the best possible affordable graphic card that she can put in her computer system. And with that, she might be able to get another 3 years out of her system (Personally I think she's pushing it at 2 years)

The problem is I cop it from my folks as they think I have done the dirty and sold her a dodgy PC. (Yeah Right, like my set up is in the same boat too)
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 11-18-2005, 11:15 AM   #10 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Quote:
Originally posted by chad standing
no, no, no. you are all wrong, its much cheaper and much more powerful card then the 6600GT. Ihave a 32MB Raedon, and it would run any game signifigantly faster than what your talkin about.
This is the dumbest post I have ever read on this forum.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.