Notebooks/Laptops - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-13-2005, 07:00 PM   #1 (permalink)
Jae
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Atlanta
Posts: 245
Default Notebooks/Laptops

i dont know if this is the right section for this thread but i was wondering if you could upgrade stuff in your laptop. sorry if this sounds stupid but im a newb. thanks
__________________

Jae is offline  
Old 03-13-2005, 07:03 PM   #2 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Yep, you can upgrade the hard drive, memory, CD drive, operating system, and a couple other things.
__________________

__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 03-13-2005, 07:03 PM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default

Yes, but it is not easy, and you usually void your warranty when you open it up (unlike most PCs).

Best bet...if your computer is still under warranty, take it to an authorized dealer for upgrades. If it's not, you take your own chances.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-13-2005, 07:04 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: NYC
Posts: 293
Default

yes you can
if you go to compusa, staples, wutever computer store(s)
you'll be able to see parts being sold for laptop(s)
__________________
professor at your service
XFlamez is offline  
Old 03-13-2005, 07:04 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

Get an alienware laptop, they own.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-14-2005, 07:54 PM   #6 (permalink)
Jae
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Atlanta
Posts: 245
Default

is it really hard? cause ive upgraded a few stuff in my pc.
__________________
Lenovo Thinkpad X220
i7 2620M
4GB DDR3 1333MHz
320GB HDD 5400rpm :(
Jae is offline  
Old 03-14-2005, 08:00 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

yea dude it is hard all small and stuff and it'll probably void waranty if you have one. Processor you can upgrade to.
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 03-14-2005, 08:18 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 778
Default

you'd rather not open up a laptop unless u know what ur doing. as tortter said, go to an authorized dealer.
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 @ 2.13GHz
Asus P5B-Deluxe WiFi Motherboard
OCZ PLATINUM REV2 2GB (1GB*2) DDR2-800Mhz RAM
Seagate 320GB 7200.10 SATA2 HDD
eVGA 7600GT 256MB PCI-E Video Card
LITE-ON DVDRW w/ LightScribe
Lite-ON DVD-ROM Drive
Cooler Master Centurion 5 Case
FSP Group Fortron Blue Storm 500W PSU
Logitech MX 3000 Cordless Desktop
Logitech X-530 5.1 Speaker System
Acer AL2223W
Windows Vista Ultimate
Ankush09 is offline  
Old 03-14-2005, 08:50 PM   #9 (permalink)
Jae
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Atlanta
Posts: 245
Default

so i can go to the place that i bought my laptop from and they'll upgrade it for me?
__________________
Lenovo Thinkpad X220
i7 2620M
4GB DDR3 1333MHz
320GB HDD 5400rpm :(
Jae is offline  
Old 03-14-2005, 09:02 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

unless you have one of the newer pci express notebooks, the only replaceable parts will be the cpu, ram and hd.
__________________

jnev_89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.