Noob Question: Do i have AGP? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-29-2005, 11:43 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 212
Send a message via AIM to jerry5739
Default

video card memory isnt really as important as its cracked up to be.....
__________________

__________________
AMD 2700+ @~2.3
ASRock K7Upgrade-880
Corsair Value Select 1024MB DDR400
Kingwin Muntant X Case
eVGA 6600 GT
Seagate 80 GB HD
Allied 420W PSU
jerry5739 is offline  
Old 04-29-2005, 11:46 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 165
Default

really, didnt know that. So which of the 5700's should i get. also the Jaton one says i have to have an AGP 8x/4x compliant motherboard. What does that mean and can i still use it in my PCI only computer?
__________________

Manhuntkotor is offline  
Old 04-30-2005, 09:46 AM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I would go for a Radeon 9600, 9800 or Geforce 6600
before you do, make sure you have an AGP slot. just open your case and look for the brown slot
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-30-2005, 10:55 AM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

That's if he has a brown slut, we dont think he has one.

Video memory is not that important in today's graphics cards, 256meg is overkill for any of the 5XXX series.
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-01-2005, 02:08 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 14
Default

Sorry Man but i believe the 2400 is a celeron and has no agp slot... bad news for you... as far as i know no celeron motherboards support agp
MDStidham is offline  
Old 05-01-2005, 02:25 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 138
Default

Quote:
Originally posted by DJ-CHRIS
That's if he has a brown slut, we dont think he has one.

Damn, now if only I had one of those.
z3phyr04 is offline  
Old 05-01-2005, 02:29 PM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by MDStidham
Sorry Man but i believe the 2400 is a celeron and has no agp slot... bad news for you... as far as i know no celeron motherboards support agp
Umm this has nothing to do with the processor, same chipsets work the celeron and p4's and crap


Edit: Sorry for the above title, i swear I wasn't thinking dirty
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-02-2005, 04:20 AM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 14
Default

Quote:
Originally posted by DJ-CHRIS
Umm this has nothing to do with the processor, same chipsets work the celeron and p4's and crap


Edit: Sorry for the above title, i swear I wasn't thinking dirty
sorry for the confusion... let me elaborate...

i have never seen an off the shelf computer with a celeron chip that has a MoBo with an agp slot. celeron computers are always made for budget which means expandibility is limited. the dell 2400 is a 298 dollar computer that to my knowledge isn't an exception to the rule.
MDStidham is offline  
Old 05-02-2005, 07:07 AM   #19 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by MDStidham
sorry for the confusion... let me elaborate...

i have never seen an off the shelf computer with a celeron chip that has a MoBo with an agp slot. celeron computers are always made for budget which means expandibility is limited. the dell 2400 is a 298 dollar computer that to my knowledge isn't an exception to the rule.
Well I have one, my sisters cicero with an AGP SLOT

It was a 400$ CDN mobo, i was very suprised when I opened it up to find removeable trays, a decent gigabyte mobo, overclockability and rounded cables.
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-02-2005, 01:41 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 14
Default

Quote:
Originally posted by DJ-CHRIS
Well I have one, my sisters cicero with an AGP SLOT

It was a 400$ CDN mobo, i was very suprised when I opened it up to find removeable trays, a decent gigabyte mobo, overclockability and rounded cables.
Wow... that is different. i am suprised too... i guess i stand corrected.
__________________

MDStidham is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.