no sound - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-08-2004, 06:00 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Unhappy no sound

I recently formated my hardrive and reinstaled Windows 98SE (previously I had ME) prior to this I never had a problem with sound, though now I have none.
I found my motherboard cd which says
"ASUS Motherboard
NVIDIA nForce Fhipset Rev.27.05"
on it.
I tried to run the "NVIDIA nForce Drivers" option but I got a message saying Setup needed the next disk and said "Please Provide path to Win98 CD (path to extract.exe)". The given path didn't work and course I'm left without sound. The other driver instalations went fine, so what's the problem with this..?
Could someone help me get my sound to work?

Thanks : ).
__________________

Lizzybeth is offline  
Old 12-08-2004, 06:11 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

Have you tried to see if the windows update has any hardware updates, that might be for the mobo and the sound?
__________________

__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 12-08-2004, 07:01 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default

i did just now but got lost in the search process :/.
Lizzybeth is offline  
Old 12-09-2004, 06:33 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default

I was able to install the drivers through adding hardware wizard and followed the instructions in my motherboard users manual but still have no sound...
Lizzybeth is offline  
Old 12-09-2004, 06:52 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

about the best thing you can do is simply uninstall the sound drivers and try to reinstall them. Also check at ASUS's website for any updated drivers, specifically of course sound drivers in this case.
Nubius is offline  
Old 12-09-2004, 07:04 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,286
Default

I have an nforce 2 mobo. If you built your own coputer, then try use the sound jack in the front of the case. You can move it to the back by moving some of the little wires in your mobo (I remember it was a pain in the butt when I built my coputer and had to plug all those little ones in there)
__________________
Samsung QX410 notebook <-- lol, I'm always on the go these days :(
pc_boy is offline  
Old 12-09-2004, 07:13 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default

Nubius, I have tried unistalling and reinstalling the drivers multiple times. Once while uninstalling them I recieved a message to restart my computer (I didnt get this message durring the other previous attemps nor did recieve it again later) and of course I did so. When they were reinstalled the sound actually worked but then my computer froze in a few minutes and when I restarted my computer the sound wouldnt work just like before and hasnt worked since.

pc_boy, I'm rather confused about your post. I actually didn't build my computer but had gotten someone else to do it for me.
Lizzybeth is offline  
Old 12-09-2004, 07:15 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

u'll require win98SE cd, to install some of the files from there, a I remember when I tried intalling the Sound Forge of nVidia mobo on Win98. it asked for them
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 12-09-2004, 07:33 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default

I have been asked to insert the win98se cd but then it said it couldnt find the appropriate drivers.

what just baffles me so is why it sundenly worked before and then just stopped.
Lizzybeth is offline  
Old 12-09-2004, 07:38 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

was it working on ME ? or 98SE before?

or its the first time u instllled 98?
__________________

__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.