New Video card decision! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-01-2005, 08:55 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 21
Default New Video card decision!

I just changed my video card from the one i upgraded to about 3 years ago (Radeon 8500LE) back to the original one that came with my Gateway PC (Voodoo Banshee). Now i'm having problems with that one! When I was at BestBuy telling the PC guy about it he said my power Supply (200W) was not enough for the Radeon I had in there before, even though it worked fine up until recently. So my question is, if I need to go with a new Video Card, how do I know it will be ok with a 200W PS? He had talked me into buying a new PS which I never opened so I'm thinking I can return it for a new Video Card if need be. The ones they have for my price range are.....
PNY - Verto GeForce4 MX 4000 Graphics Card
BFG - Asylum GeForce MX 4000 Graphics Card
VisionTek - Xtasy RADEON 9200 SE Graphics Card
VisionTek - Xtasy RADEON 9250 Graphics Card
would one of these be safe to install in my old Gateway G6-400??
__________________

Mogite is offline  
Old 03-01-2005, 08:57 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Tell us the exact's and prices before you buy.

A 9250 would be the best card to put in out of those, and yes you would need to upgrade the power supply.

Post your complete specs please.

With an old gateway, im doubtful you could pysically fit those cards in.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 03-01-2005, 08:57 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

why dont you get a 6600gt?
phosho510 is offline  
Old 03-01-2005, 08:58 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by phosho510
why dont you get a 6600gt?
It's a PII 400 and you want to put a 6600GT in their?

I think you should ditch the whole PC. Something sounds broken. When you replace the video card and power supply, that will run ya a decent amount of money. It's not worth doing anything to that computer.
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-01-2005, 09:03 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

o my bad i did not really see pII. no hard feelings?
phosho510 is offline  
Old 03-01-2005, 11:55 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 21
Default

Yeah, i'm afraid i'm pretty much screwed! I can't do anything about a new PC until Fall. Trying to put a new PS into this Gateway tomer will be hard because I can't put it where the existing PS is so it would have to go in the bottom of the case and i've been told that's a bad idea. Without at least a 300W PS I can't replace the video card.
Mogite is offline  
Old 03-02-2005, 12:09 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 54
Default

on the side of the graphics card, it tells you the min ps you must have...
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3400+
nVidia 5700 LE 256 MB
512 MB Corsair XMS Series
bigdawgjts2663 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.