New Video Card - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-26-2005, 10:28 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 107
Default

yeah, the only thing though is it says for minimum system requirments on running sims2 is 800Mhz, and mine is a 950. i dunno if it realy matters or not. What do you guys think ?
__________________

__________________
My system-

250Watt Power Supply
AMD Athlon 950Mhz
704MB SDRAM PC133
128MB Radeon 9550
20GB HD
16x CD-RW
Sound Blaster Audio PCI 128D
LAN internet (road runner)
10/100 Ethernet PCI card
Vonage Broadband telephone
Windows XP Home
Chrisman88990 is offline  
Old 02-26-2005, 10:28 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 20
Send a message via AIM to Nickel2388
Unhappy

Over clock it, and maybe you can get some decent Fps on Hl2, Sims 2 your all set, but next card you buy you should save because in the end its worth it for a better card than a quick fix.
__________________

Nickel2388 is offline  
Old 02-26-2005, 10:59 PM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 47
Default

Upgrade your CPU before you try to play HL2. It will give you horrible FPS with such an old CPU. Hey, I have an Idea, sell your old rig to me! I need a new server!
__________________
http://blog.gandmcomputers.com
http://hwa.gandmcomputers.com <- Check out the new benchmark competition on the block!
gregm is offline  
Old 02-26-2005, 11:49 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

That is a great card for a great price. My uncle has a 9550 (mind ya, not liking shopping online, he payed almost 4x the price)

Most of the 9550's are great great overclockers, easily getting a 1\3rd overclock.

It will be able to play hl2 at 1024 x whatever pretty easily. However, if your CPU is under 1ghz, your in trouble. On a 9200SE running with 800 x 600 and eye candy off, i got CPU limited in HL2 from a 1.7ghz p4.
DJ-CHRIS is offline  
Old 02-27-2005, 12:44 AM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 218
Default

When u dont have a big budget, EBAY is the way to go. Well...atleast thats what i think.
__________________

__________________
_________________________
AMD Athlon XP 3200+ @3.0 Ghz
Asus A7N8X-E DELUXE
Thermaltake Highest Xaser III (7 80mm case fans)
BFG 6800 ULTRA OC
MGE XG Vortec 600W Power Supply
1G Corsair XMS PC-3200
2 x 120 Gig 7200RPM
Logitech 5.1 - Z640 Speakers
Thermaltake BigWater Liquid Cooling System
ViewSonic VP201b 20.5\" LCD (16 ms refresh rate)
Stupid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.