New Rig -- Will everything work? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-28-2005, 10:55 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Location: Illinois
Posts: 609
Default New Rig -- Will everything work?

Ok heres the new rig... I currently have....

-DFI LanParty UT Ultra-D nF4 Socket 939
-HeatSink
-Aspire 500watt PSU UV reactive

^^ the above is what I have sitting in my room right now, however the things below I am going to order throughout the next 2-3 weeks. Will everything work? The only thing I'm really curious about is the Dual Channel ram will it work with my board?

-Aspire X-Plorer Black Computer Case
-AMD Athlon 64 3200+ Venice
-XFX GeForce 6200 256mb pci-e
-OCZ Gold Series 1GB (2x512mb) 184-pin DDR-SDRAM DDR400 PC3200
-Western Digital 36.7GB 10,000rpm SATA HDD

Will all of that work? Pretty sure it will only thing I am very concerned about is the Dual Channel Ram.... Can someone do some research for me? Thanks.
__________________

__________________

•AMD 8120 @ 3.8Ghz
•CoolerMaster Hyper212 EVO
•MSI 970A G46
•8GB Dual-Channel 1600Mhz DDR3 Corsair Vengeance
•eVGA 660 GTX Ti
•128gb Samsung 830 SSD (OS, Games)
•2TB Seagate 7200rpm 64mb Barracuda SATA6GB's
•640gb WD (Cavier Blue)
•CoolerMaster HAF-X
AuThoRitY is offline  
Old 06-28-2005, 10:57 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,543
Default

What is the problem with dual channel?

Everything should work great...
__________________

__________________
15'' Macbook Pro
Intel Core 2 Duo 2.16ghz
x1600 128MB
1GB DDR2 SDRAM
Windows XP/Mac OSX 10.5


No longer a Guru of games...
GameGURU is offline  
Old 06-28-2005, 11:04 PM   #3 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

your getting a 6200 and a 36gb hard drive ? it should work but your gona be wanting more pretty soon
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 06-28-2005, 11:52 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Location: Illinois
Posts: 609
Default

very true im just getting the 36 cuz of the 10k rpm im getting prolly a 120 or 200 sata 7200 later....
__________________

•AMD 8120 @ 3.8Ghz
•CoolerMaster Hyper212 EVO
•MSI 970A G46
•8GB Dual-Channel 1600Mhz DDR3 Corsair Vengeance
•eVGA 660 GTX Ti
•128gb Samsung 830 SSD (OS, Games)
•2TB Seagate 7200rpm 64mb Barracuda SATA6GB's
•640gb WD (Cavier Blue)
•CoolerMaster HAF-X
AuThoRitY is offline  
Old 06-29-2005, 12:37 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default

What is this computer for?
dario03 is offline  
Old 06-29-2005, 12:57 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Stop with the the multiple posts. Keep it to one thread.

http://www.techist.com/showthread.php?threadid=60350
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 06-29-2005, 01:48 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 252
Default

everything will work okeeday, cept dual channel kinda sucks in the 21st century. with cable and satelite most people can get over 100 channels + local
__________________
TERRORZONA REPRAZENT
pwnzer
onyo is offline  
Old 06-29-2005, 07:16 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

Dont get the Aspire PSU. Get a nice Antec, Thermaltake, Ennermax, OCZ, or PCP&C
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 06-29-2005, 08:20 AM   #9 (permalink)
Beer
 
Calzinger's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: New York
Posts: 565
Send a message via AIM to Calzinger
Default

I agree with dhw200.

I would have to recommend the OCZ Powerstream 520w PSU. It actually looks a lot better than it does in the picture. The surface is reflective and stuff, but it won't matter much since it is a PSU.
__________________
Calzinger is offline  
Old 06-29-2005, 09:20 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

nice rig
__________________

Megadeth2 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.