New QDI motherboard won't POST - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-15-2005, 03:00 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 11
Default

Yes everything still disconnected.
No bent pins.
haven't got a different PSU to try.
No problem with jumper, system won't power on if jumper set to clear.
I may be able to test AGP with the card in my PC, but shouldn't I receive, at the very least, a BIOS beep code regarding video or drives or something?
__________________

fuzzy_one is offline  
Old 01-15-2005, 03:13 PM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

In theory, yes you should if theres problem with RAM or Video etc. However, I have come across several machines that haven't beeped at all when theres a problem.

Out of interest, try removing all the memory from the machine & then booting it. This should cause the system to beep lots. It won't help either way but at least you will know that speaker is working. It will also indicate whether the system was getting past that part of the POST test with the RAM was installed.
__________________

Samm is offline  
Old 01-15-2005, 03:20 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 11
Default

No beeps with memory removed. no place on mobo to connect system speaker and it only has a small on-board speaker/buzzer.
fuzzy_one is offline  
Old 01-15-2005, 03:26 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

You could try repeating this procedure but with the video card removed instead of the RAM. If you still get no beeps with video removed, then I would suspect the mobo might well be the problem.
Still worth trying it with an agp card instead though if poss.
Samm is offline  
Old 01-15-2005, 03:35 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 11
Default

Thanks Samm,
Will take my pc down and try my vid card, and try that vid card in my system.
fuzzy_one is offline  
Old 01-15-2005, 03:52 PM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

Ok, lets us know how you get on
Samm is offline  
Old 01-15-2005, 06:55 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 11
Default

Ok here is what I found, I installed the CPU (supposedly new and tested) in my system which also failed to POST after installation. I then reinstalled my processor and rebooted and the system came right up.

The reason I tested the CPU was when removing it from the system I noticed the thermal grease had brown spots in it like it had burned these burn marks were also on the heatsink and CPU.
__________________

fuzzy_one is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.