New Modem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-01-2005, 11:55 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default New Modem

I just received this external modem from Newegg. It's a regular 56k modem, or so the page said, but upon connecting with it, it always seems to connect at 115.2 kbps! I've dialed up about 6 times since I got it and it always connects at this speed. Crazy that a sub $30 modem can connect at speeds approaching low-end DSL!
__________________

__________________
Jorsoft is offline  
Old 04-01-2005, 11:59 AM   #2 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

It is probably referring to the connection between the serial port and the modem, not the modem-to-ISP connection.
__________________

__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 04-01-2005, 12:02 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

look here, it will tell you your true speed. http://adslguide.org/tools/speedtest.asp
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 04-01-2005, 12:03 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Chankama's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Canada
Posts: 1,523
Default

Download a file and see what u get.
Chankama is offline  
Old 04-01-2005, 12:09 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

There is no way a 56k modem can connect at 115.2kbps. That is against FCC law. Thats a common mistake made, although it tells you you are connected at that, you really aren't connected at above what your phone line can handle. For instance, if you used to connect at 28.8, then you are still only connected at 28.8.
beedubaya is offline  
Old 04-01-2005, 12:14 PM   #6 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Quote:
That is against FCC law.
Not to mention it is against the Laws of Physics
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 04-01-2005, 12:17 PM   #7 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default

Hey, let him live with the delusion.

If it makes him happy...
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 04-01-2005, 05:18 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Yes, it makes me very happy
You're right, it's probly the serial port thing. <sigh>
__________________
Jorsoft is offline  
Old 04-01-2005, 08:15 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,286
Default

hey, that happed to me all the time when i was on dialup. I had an internal modem though and it still said that. I dunno why. one time it even went up to 986.3k/s
__________________
Samsung QX410 notebook <-- lol, I'm always on the go these days :(
pc_boy is offline  
Old 04-02-2005, 01:39 AM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Still a good modem, though! It'll have to do for a few months until I get DSL. I can still play World of Warcraft pretty nicely, however
__________________

__________________
Jorsoft is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.