New mobo - format hard disk??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-17-2005, 08:24 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 193
Default New mobo - format hard disk???

hiya

if i put a new mobo in, will i need to reformat my hard drive.

im guessing yes

can anyone clear this up?

thx

Kronos
__________________

Chrono is offline  
Old 03-17-2005, 08:50 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Yes. It will be all new drivers and whatnot that the board uses. A format is necessary
__________________

Nubius is offline  
Old 03-17-2005, 08:58 PM   #3 (permalink)
ApM
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 501
Send a message via AIM to ApM Send a message via Yahoo to ApM
Default

Also too add an image you fristly need to upload your image to a server which most people use http://imageshack.us/ fast and greatway of hosting images, then you need to get the link for where it is uploaded, I'm sure it will state the locatation of the file and then go into your UserCP on TechForum's and added the link in [IMG][/IMG] tags.

So it should look like:

[IMG] http://imageshack.us/xx/xx/image.gif [/IMG]

But without the spaces from the [IMG] to the http://
ApM is offline  
Old 03-18-2005, 12:13 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 193
Default

cool
thx heaps

especially ApM

ive been trying to get an image on 4 ages

Kronos
Chrono is offline  
Old 03-18-2005, 04:19 AM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

You don't have to format. Make sure to backup your data though cause sometimes windows doesn't boot but it mostly works fine. I did it 3 times, even with Windows 98SE.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-18-2005, 11:04 AM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Why would Nubius say, "Yes you need to format your HDD."?
hmmm? LOL-I've got a virus, FORMAT - My sound card isn't working, FORMAT, my monitor is flickering, FORMAT - My keyboard is sticking, FORMAT - CD-burner won't recognize media, FORMAT... LOL

You don't need to format the HDD. Just need to install new MOBO drivers.
HAVOC is offline  
Old 03-18-2005, 11:13 AM   #7 (permalink)
ApM
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 501
Send a message via AIM to ApM Send a message via Yahoo to ApM
Default

You may want to remove your old drivers as they may conflict with your new ones.
ApM is offline  
Old 03-18-2005, 11:15 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

Your just putting a new motherboard in, just uninstall the other drivers, and install the ones with your motherboard. I don't think your supposed to format your hard drive.
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 03-18-2005, 11:50 AM   #9 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

You sometimes have to, but rarely.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-18-2005, 11:00 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

okay, usually when you run into problems there are a few things you'll need to do. Try each and see if it fixes the problem. First, try and run a repair. If no go, then rund fixdisk, if nothing fixmbr. If it finally boots then install the MBD chipset drivers again (thats if just installing at the beginning doesn't work to begin with).
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.