New Memory Added - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-24-2004, 02:55 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Unhappy New Memory Added

I have a pc think its over 3yrs old 450mhz 64mb ram 17gb hd windows me.
bought 128mb stick of ram today and put it into the motherboard. switched on the computer and it beeped three times, and the screen doesnt display anything.
i then took the new memory out and left the old one still the same
took old one out and put new one in still the same.
old memory was pc100 and new one is pc133
ive three slots thememory could go in and ive tried them all different ways.
computer screen still doesnt light up and dont know whats wrong.
__________________

aidanmcg33 is offline  
Old 04-24-2004, 03:16 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 346
Send a message via Yahoo to rakesh_1024
Default

The problem is not with the ram.The cable that connects ur monitor and the display card might have got loosened. Remove the connector,clean it and then connect it again.
__________________

__________________
www.tech-station.net

P4 1.6GHZ Willamette core 400MHZ FSB 256KB L2 cache
Intel 845WN Mobo
256mb SD-RAM
Nvidia Riva Tnt2 M64 G-card
40GB Seagate 5400rpm HDD
300Watt PSU
Intex Cabinet
15 LG Studioworks563N
Creative Inspire2400 2.1 speakers
16x DVD ROM
52x Samsung CD Burner
rakesh_1024 is offline  
Old 04-24-2004, 05:42 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 283
Default

yes i agree, i had this problem once when building a computer, it is the motherboard, when you pushed the ram in you must have bent or snapped the board, i got a refund and bought another one, unfortunatly i dont know what to suggest to you, maybe you should completely build a new system
__________________
My Spyware Site
www.becroydon.co.uk
Under Construction
becroydon is offline  
Old 04-24-2004, 05:47 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Default

tried the graphics card took it out and cleaned it still made no differece board isnt snapped in two either. would the graphics card have been damaged or what would be the problem?
aidanmcg33 is offline  
Old 04-24-2004, 07:05 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 283
Default

its not the graphics card , the motherboard is faulty
__________________
My Spyware Site
www.becroydon.co.uk
Under Construction
becroydon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.