New Hardware Not Found!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2004, 07:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default New Hardware Not Found!!

I've bought a Belkin Wireless Network with a built in modem\router. Own 3 computers. I managed to set up the router on one computer and install a network adapter card on another comp. They're both working well and can connect to the internet over the network now.

The problem came when I tried getting the other network adapter card to work in the 3rd computer.

I installed the software for the card first (which you have to do with this model) then fitted the adapter card in the free PCI slot.
The problem was as soon as the adapter card was fitted in the machine and then it was rebooted the computer would crash halfway through loading up Windows ME. It just didn't like the card.

I tried using the card from the machine that I knew already worked but had exactly the same problem so ruled out it being a faulty adapter card.

The computer was running Windows ME. I was hoping if I put XP on the system it might resolve the issue of the OS not liking the card.

I had taken out the card and uninstalled all the software then I installed XP onto the computer. I installed the card again. Under XP rather than crashing with the card inside the computer it just didn't find any new hardware.

I tried running the new hardware wizard but to no avail just didn't seem to think my card was even in the computer.

Any ideas as to what might be causing the problem?

English_brit is offline  
Old 07-31-2004, 08:14 PM   #2 (permalink)
Master Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007

probably needless to ask, but are you sure the card is properly fitted into the slot? take it out and examine the contacts of both the card and the slot. if it was not in properly after initially installing and then powered on, there is the chance a minor arcing occurred trying to make contact resulting in damage to card and/or mobo.

jaksback is offline  
Old 07-31-2004, 08:31 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 3

I see your point but I'm 99% sure that's not the problem.

I've installed the card in 3 seperate PCI slots in case it was a damaged slot and then when I tried the card that had worked in the other comp fine it had the same problem.
English_brit is offline  
Old 07-31-2004, 10:12 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: May 2004
Posts: 826

Did u check on your BIOS c whether got change any setting regarding the PCI.

AMD Athlon 64x2 4000+
2GB Kingston DDRII667Mhz
MSI 256MB GeForce8500GT
Western Digital 160GB SATAII HDD
Maxtor 80GB 8M ATA133 HDD
17" Samsung 793Dfx Monitor
Win XP Pro
didi is offline  
Old 07-31-2004, 10:35 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 3

No, I haven't looked at the BIOS yet. I don't really know too much about BIOS so any advice on what I should be looking when I have a look?

I'll double check to see if I can get a BIOS update to see if that solves it aswell.

English_brit is offline  
Old 07-31-2004, 10:59 PM   #6 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 420
Send a message via AIM to silence782

It might be your mother board...

Still weak, I know, but getting better:
CPU: AMD AthlonXP 2500+
1.8GHz @ 333 FSB
512 DDR 2700
160 GB westerndigital hd
Dual booted with XP/Fedora Core 5
PCchips M848A mobo
nVIDIA GeForce MX 4000 video Card
Associate\'s Degree in Applied Computer Sciences.
A+ Certified for Hardware and Operating Systems. Network+ Certified
silence782 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:06 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.