new hard drive ... Please help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-15-2004, 10:22 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 63
Default new hard drive ... Please help

Just installed a new seagate 80 GB hd into a dell dimension 4100. Used the Seagate disk utility cd to format the harddrive. Now I am trying to install operating system and I insert the operating system disk into the cd rom drive and press any key like instructed and it gives error message that says no OS found. Please insert OS disk and press any key. It just spins in a circle doing this. Any suggestions.
__________________

lheggie is offline  
Old 07-15-2004, 10:36 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

Enter BIOS and make your CD ROM boot priority before the HDD. Insert OS bootable CD-ROM such as XP and reboot. This should correct it.
__________________

__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 07-15-2004, 02:03 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

Quote:
Originally posted by zerozero
Enter BIOS and make your CD ROM boot priority before the HDD. Insert OS bootable CD-ROM such as XP and reboot. This should correct it.
set CD-ROM as ur first boot device
__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 07-16-2004, 09:27 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 63
Default

Thank you to everyone that posted to help me fix the problem. The computer is now up and running and much happier now that it has had some upgrades.

I upgraded ram, hd and operating system (had to get rid of that windows me)

Again thanks to everyone for all of their assistance.
lheggie is offline  
Old 07-16-2004, 09:45 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

No prob.
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.