new config - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-09-2004, 12:26 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default new config

i'm about to get this config around thanksgiving time... what do you all think?

CPU Intel Pentium 4 530 3.0 GHz LGA 775 HT
Motherboard ABIT AA8-DuraMAX i925X LGA 775
Video Card eVGA 6600GT 128MB PCI-Express
RAM Corsair ValueSelect 1GB PC2-4200 Dual-Channel
Hard Drive WD Raptor 74GB 10000RPM SATA
Hard Drive Samsung 160GB 7200RPM SATA
Case Antec Super Lanboy
Power Supply Antec Solution Series SL450 450W
DVD-RW NEC 16X Double Layer DVD±RW Drive
DVD-ROM Asus DVD-E616P1 16X DVD-ROM
Keyboard Logitech Media Keyboard
Monitor SAMSUNG 997DF-T/T 19" CRT

total ~$1530

i picked intel over amd (even though i originally wanted amd) because from the sounds of it amd is only better than intel for gaming, and i'm not too big of a gamer. i also rear that hyper-threading helps a lot with apps like photoshop and premiere.
__________________

jnev_89 is offline  
Old 11-09-2004, 12:30 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 136
Default

very nice, but you many need a beefier PSU.. i'm not sure though
__________________

quartz01 is offline  
Old 11-09-2004, 12:30 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 559
Default

That system looks really good to me :P.. You listed a good monitor too. My dad has a 955DF and it is the best looking "CDT" I have ever seen. I plan to get the monitor you have in your list for christmass.
ChaosBlizzard is offline  
Old 11-09-2004, 12:35 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

sweet, glad you guys like it

if anyone knows of some nice 240-pin ram please list it. i just realized the ram i had picked isn't dual-channel. 512x2 240-pin, ddr2 400 dual-channel is what i'm looking for.

thanks
jnev_89 is offline  
Old 11-09-2004, 12:36 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

Quote:
Originally posted by quartz01
very nice, but you many need a beefier PSU.. i'm not sure though
i doubt it. i know someone that is a hardware genius and he said that 450 watts is overkill for me. i won't argue with him
jnev_89 is offline  
Old 11-09-2004, 12:44 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 559
Default

Dual channel memory refers to having two memory busses on the motherboard. You just need two memory sticks.

In other words.. It's a motherboard technology, not a technology in the RAM.
ChaosBlizzard is offline  
Old 11-09-2004, 09:15 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

Quote:
Originally posted by ChaosBlizzard
Dual channel memory refers to having two memory busses on the motherboard. You just need two memory sticks.

In other words.. It's a motherboard technology, not a technology in the RAM.
i know. but to have dual-channel ram you must have the 2 sticks almost perfectly matched, and i'm not sure if the ones i picked are.
jnev_89 is offline  
Old 11-09-2004, 09:31 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

you guys tell me, which config would you guys get?

the pentium i listed in my 1st post, or this amd system:

CPU AMD Athlon 64 3200+ Socket 939
Motherboard Asus A8V-Deluxe Via K8T800Pro
Video Card Gainward GeForce 6800 128MB
RAM Hyperam PC-3200 Dual-Channel 1GB
Hard Drive WD Raptor 74GB 10000RPM SATA
Hard Drive Samsung 160GB 7200RPM SATA
Case Antec Super Lanboy
Power Supply Antec Solution Series SL450 450W
DVD-RW NEC 16X Double Layer DVD±RW Drive
DVD-ROM Asus DVD-E616P1 16X DVD-ROM
Keyboard Logitech Media Keyboard
Monitor SAMSUNG 997DF-T/T 19" CRT

it's the same as the pentium except for cpu, mobo, vcard, and ram.
jnev_89 is offline  
Old 11-09-2004, 12:32 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
aj2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,094
Default

if u can get the bit extra cash go for the 3500 64 it blows the intel away. also try and get the Corsair 1GB DDR XMS3200C2 Pro TwinX (2x512MB) www.overclockers.co.uk does it but www.newegg.com might do it cheaper. if u cant get these go for the intel system.
__________________
AMD x2 5000+ black edition at 3.3GHZ zalman cnps 9700-NT
Gigabyte GA-M57SLI-S4 motherboard
3072mb: OCZ ddr800 gold
2x 7800GTX in SLI for 20" viewsonic
OCZ 600watt power supply
www.angelic-accessories.co.uk - plug for my gfs site
aj2003 is offline  
Old 11-09-2004, 06:07 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

ram definetely looks nice, but $355 is wayy more than i wanted to spend...
__________________

jnev_89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.