New board..... unknown devices.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2008, 03:56 PM   #1 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default New board..... unknown devices..

So finally got my 650i (p5n-e sli) running in my old system. Did a windows repair, all went well. Put the 650i drivers, nd chipset stuff.
However, theres 2 unknowns oin the pcibus, that can't be found.

Details show boith are ACPI stuff, but can't find the drivers to make it work.
d/l'd newest nvidas, old ASUS stuff and nope.

Anyone got hints how to figure what they are?
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 10-27-2008, 09:46 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: New board..... unknown devices..

Something like Belarc Advisor or Everest should tell you.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-27-2008, 11:00 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 999
Default Re: New board..... unknown devices..

You may be using a copy of XP that was tailored for a laptop. The unknown devices could be part of the battery monitoring circuitry in laptops which of course doesn't exist in desktops.
KurrentEweser is offline  
Old 10-28-2008, 11:34 AM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: New board..... unknown devices..

Hmm, everst..... will try.....

No, to lappy xp, its running on a desktop just fine... it's An OEM original disk.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 10-28-2008, 02:53 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 999
Default Re: New board..... unknown devices..

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
Hmm, everst..... will try.....

No, to lappy xp, its running on a desktop just fine... it's An OEM original disk.
That's what I'm talking about. That OEM CD may have been custom made for laptops. What logo(if any) shows up in System in the control panel?


The unknown devices are most likely for the battery level and the other for AC power detection.



Save this to Device1.reg and import this into the registry. Then reboot. If I'm right one of the unknown devices will be gone.


Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Enum\ACPI\ACPI0003]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Enum\ACPI\ACPI0003\2&daba3ff&0]
"Capabilities"=dword:00000020
"HardwareID"=hex(7):41,00,43,00,50,00,49,00,5c,00,41,00,43,00,50,00,49,00,30,\
  00,30,00,30,00,33,00,00,00,2a,00,41,00,43,00,50,00,49,00,30,00,30,00,30,00,\
  33,00,00,00,00,00
"ClassGUID"="{72631E54-78A4-11D0-BCF7-00AA00B7B32A}"
"Class"="Battery"
"Driver"="{72631E54-78A4-11D0-BCF7-00AA00B7B32A}\\0000"
"Mfg"="Microsoft"
"Service"="CmBatt"
"DeviceDesc"="Microsoft AC Adapter"
"ConfigFlags"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Enum\ACPI\ACPI0003\2&daba3ff&0\Device Parameters]
"FirmwareIdentified"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Enum\ACPI\ACPI0003\2&daba3ff&0\LogConf]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Enum\ACPI\ACPI0003\2&daba3ff&0\Control]
"ActiveService"="CmBatt"
KurrentEweser is offline  
Old 10-30-2008, 10:54 AM   #6 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: New board..... unknown devices..

No, you miss understood. Its an OEM XP disk right from MS, not a OEM Company disk..
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 10-30-2008, 12:08 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 999
Default Re: New board..... unknown devices..

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
No, you miss understood. Its an OEM XP disk right from MS, not a OEM Company disk..

It must a system builders disc then. Try the registry patch anyway. If it doesn't get rid of one of the unknown devices then delete the entry from the registry. If it does work I'll post the other patch.
__________________

KurrentEweser is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any harmful services running? grkbar HijackThis Logs (finished) 2 10-10-2008 10:06 PM
Firefox browser hijack enigm@tic Viruses, Spyware and Malware 10 09-01-2008 09:48 AM
New log enigm@tic HijackThis Logs (finished) 3 08-25-2008 10:17 AM
My log Max Power HijackThis Logs (finished) 4 08-23-2007 08:55 AM
my log Max Power HijackThis Logs (finished) 10 06-07-2007 11:56 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.