Need a new graphics card for Doom 3 - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-06-2004, 09:38 PM   #21 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 405
Send a message via AIM to BxSlipSk8718 Send a message via Yahoo to BxSlipSk8718
Default

oh i c well i think its free to ship fed ex exspress free shiping oh yeah and i got the 9800 regular i run that game on ultra with no lagg after fresh xp pro install it only cost me 150$ on new egg 8 piplines and all batch
__________________

__________________
My Box :D

- Antec P180 Xcloid 450watt PSU
- DFI LANPARTY nF4 SLI-DR
- Amd 64 Venice Core 939 3000+
- AOpen 6800GT PCI-e Stock
- 1Gig (512x2) Geil Ultra 2-3-3-4
- 250gigx2 Raid 0 Striping SATAII 16mb cache

Is Gangsta
BxSlipSk8718 is offline  
Old 08-06-2004, 11:01 PM   #22 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 50
Default

you guys seem to base all of your card knowledge on one card you have found,you should know that all card made by different makers even though they have the same specs,when you get it home and find out what it runs at you will see they are different,they are all maker dependent,my 5900se runs stock at 400-700,so i don`t know that that is bad but it aces everygame i want to play on full settings lol that might not be very fast to you guys but remember the cpu has a great deal to do with your gaming experience.
__________________

boomer is offline  
Old 08-07-2004, 01:50 AM   #23 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 130
Default

wouldnt you want the most out of your video card? buying an SE card is like only having the name of the card but not the effectiveness
__________________
My blue box:

Gigabyte GA7N400-L mobo
Nforce2 Ultra 400+MCP Chipset
500 Watt Max Power Supply
Athlon xp 2500+ Barton Core
(O.C. @ 2.413ghz)With Stock Fan
Kingston 512Mb DDR PC 3200 Ram
Infineon 512Mb DDR PC 2700 Ram
Running at DDR 400
Sapphire Radeon 9600xt 256mb DDR
(O.C. @ 600Mhz Core/700Mhz Clock)
LiteOn 8x +/- DVDRW Burner
Samsung 16x Max DVD-ROM
Maxtor 40+15 Gb 7200 RPM HDD
Operating System:
Windows xp Pro/Longhorn Mod
overclocker1 is offline  
Old 08-20-2004, 07:15 AM   #24 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 168
Default

Well I finally gave in a bought the 9800 Pro. Everything now runs sweet as..

However I have heard that you can mod the 9800 pro to a 9800 XT. Granted I am going to need better cooling, but does anyone have any experience with this? How did it turn out? Can anyone recommned the best way to go about this?

I have never done any specific overclocking projects before but I have electronics qualifications and am not scared by the idea of cold soldering and a bit of thermal grease.
It's just it's been about 10 years since I did any serious electronics...
__________________
--------------------

Nak

Is it just me, or does something smell suspicious about all this?
nak-1 is offline  
Old 08-20-2004, 08:23 AM   #25 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 348
Default

i think you ar e thinking about the 9800 SE. i was about to suggest it but i see you have already bought it. The thing is, the 9800SE is the same as the 9800 Pro, except it has 4 pipes disabled. not removed, just disabled. you can downlaod the omegadrivers and softmod an se to a pro easy as

except probably only about 75% of SE cards can do this, so its a bit of a gamble...
sithspawn is offline  
Old 08-20-2004, 10:28 AM   #26 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Send a message via AIM to lev2323
Default

tou can "softmod" a 9800Pro to a XT. If your 9800pro is a sapphire, it is easy....first of all, look at your PN number on the board of your card. It should read: XXX-XX7500-XX-XX or XXX-XX8800-XX-XX. The your numbers will be different (hence the X's), but it should read in the 7500's (mine is 7533), you can not softmod it . If it is in the 8800's, you can. If this number is on there, thing you can download the bios for the 9800xt and flash your card to that bios...(search the forums for a good explaination). If you are unsure of the number, you can look under your heatsink....a 350 means no softmod, a 360 means go for it. It is hit and miss as to weather you have it, but most newer cards have it, just depends on how long your card was sitting in stock before you bought it. Good Luck!!
__________________
My Computer:
C2D E6420 2.13, FSB 1066MHz
OCZ SLI-ready 1066MHz 5-5-5-15T
eVGA NF63 motherboard
eVGA 8800GTS 640MB
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Windows XP Pro 32 bit
OCZ GameXstream 700w PSU
lev2323 is offline  
Old 08-20-2004, 11:10 AM   #27 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 168
Default

Crap, my number is also 7533. What about overclocking?

And if I can overclock it what cooling do Ineed to invest in?
__________________
--------------------

Nak

Is it just me, or does something smell suspicious about all this?
nak-1 is offline  
Old 08-20-2004, 01:16 PM   #28 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Send a message via AIM to lev2323
Default

If ya wanna OC, you need to get an Artic Cooling VGA silencer. It is $17 free ship at newegg. You can OC the pro to at least XT speeds...it is very OCable.
__________________
My Computer:
C2D E6420 2.13, FSB 1066MHz
OCZ SLI-ready 1066MHz 5-5-5-15T
eVGA NF63 motherboard
eVGA 8800GTS 640MB
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Windows XP Pro 32 bit
OCZ GameXstream 700w PSU
lev2323 is offline  
Old 08-20-2004, 01:22 PM   #29 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 405
Send a message via AIM to BxSlipSk8718 Send a message via Yahoo to BxSlipSk8718
Default

ok dude its really simple http://www.ocfaq.com/article.php/ove...ing/vidcard/34

it will tell you exactly hat to do i did it with my 9800 non pro to pro
__________________
My Box :D

- Antec P180 Xcloid 450watt PSU
- DFI LANPARTY nF4 SLI-DR
- Amd 64 Venice Core 939 3000+
- AOpen 6800GT PCI-e Stock
- 1Gig (512x2) Geil Ultra 2-3-3-4
- 250gigx2 Raid 0 Striping SATAII 16mb cache

Is Gangsta
BxSlipSk8718 is offline  
Old 08-20-2004, 02:14 PM   #30 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Send a message via AIM to lev2323
Default

dude, you can not softmod a 9800pro to an xt unless it is built with the new xt parts (board and chip). They will have a 8800 number in the PN and a 360 under the heatsink. Other than that, you must OC it to get it to XT speeds.
__________________

__________________
My Computer:
C2D E6420 2.13, FSB 1066MHz
OCZ SLI-ready 1066MHz 5-5-5-15T
eVGA NF63 motherboard
eVGA 8800GTS 640MB
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Windows XP Pro 32 bit
OCZ GameXstream 700w PSU
lev2323 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.