Need help using TV as monitor. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-29-2004, 03:47 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 141
Send a message via AIM to ben2the4th Send a message via Yahoo to ben2the4th
Unhappy Need help using TV as monitor.

Im really confused on how to get a TV hooked up to the computer so you can use it as a monitor. Somone told me to get a card someone said i need to get special cables. Plus I don't know what inputs I need. People keep telling me S video AV and TV inputs but what do they look like. Geez i'm so confused. Please tell me what to buy and what i need.
__________________

ben2the4th is offline  
Old 08-29-2004, 03:53 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626
Default

what graphic card u got? most newerr ones have tv outs on them. i have a raad 9700 pro. It should come with the cable u need, or its simple a video cable, i dunno what they are called. Then u plug it in the tv, and have the monitor plugged in also so u can boot and c what u are doing. Then go in display settings, and expand the desktop to 2nd monitor. That should do it
__________________

__________________
My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Old 08-29-2004, 03:56 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 141
Send a message via AIM to ben2the4th Send a message via Yahoo to ben2the4th
Default

I have an ATI Radeon 9800 128mb SE.
ben2the4th is offline  
Old 08-29-2004, 03:57 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626
Default

lol, then u definately have the port on ur card, look on the back of ur pc, its the one in the middle. U just need the appropriat cable to connect to tv
__________________
My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Old 08-29-2004, 03:59 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626
Default

yo tell u what, lemme get my tv in my room, and conenct it, il tell u step by step instructions ok, gimme 10 mins
__________________
My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Old 08-29-2004, 04:00 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 141
Send a message via AIM to ben2the4th Send a message via Yahoo to ben2the4th
Default

Wow that makes perfect sense. Thanks lots. I love these forums.
ben2the4th is offline  
Old 08-29-2004, 04:31 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626
Default

grrrr cant find my cable... lol oh well, once i find it, and set it up, and u still havnt found out how to mke it work, il pm u,
__________________
My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Old 08-29-2004, 04:33 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 141
Send a message via AIM to ben2the4th Send a message via Yahoo to ben2the4th
Default

K sweet thanks.
ben2the4th is offline  
Old 08-29-2004, 04:52 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

most likely its going to be a s-video cable that is needed to connect your video card to your tv, but be warned, pc graphics DO NOT look pleasent on televisions, u will be surprised.
__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 08-29-2004, 06:01 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626
Default

i agree, i did it to play n64 emulator a long time ago, with 3 other friends, so it kinda cool playng from a lil distance, but its nothing special. for dvds, id stick to monitor.

And oldanthemanlo u play d2? i ask cuz of ur sig, i use to be the BIGGEST d2 freak ever, lol. I FINALLY QUIT WOOT my life is so much better now, hehe. i had like acnts of 99's not like 1 or 2.. lol

oh well, sry got a lil exited there, its always cool to find fellow d2 players, oh well
__________________

__________________
My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.