Need help installing two hard drives - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-25-2004, 08:55 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Default Need help installing two hard drives

Hello:

I have two computer. One is not working, but I'm able to get to the c prompt and access information.

I want to take this hard drive out (HD1), and put it into my working computer. I then want to copy the info from the hard drive (HD1) to the the hard drive (HD2) in the working computer.

The working system is running Win Xp home
The other is run Win 98.

I have already put the HD1 in the working system, set the jumpers to slave--and the computer is reading the HD1.

But it stops just short of loading windows. It gets through the boot process, but does not go to windows.

I unhooked HD1, and the computer boots and loads windows as it should.

What should I do from this point.
1.) I want to copy the info from HD1 to HD2.

Thanks,

Port
__________________

s001dxp is offline  
Old 01-25-2004, 09:16 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 205
Default

I'm guessing you don't want to copy the entire harddrive 1 onto harddrive 2, as that would require partitioning the drive and you would end up with a dual boot system. You should hook up the 2nd HD again and check your bios to make sure it is identifying it correctly.
__________________

__________________
Shuttle XPC SB61G2
P4 2.8 800 Mhz FSB
1024 Dual channel DDR400
ATI AIW 9700 Pro
120 GB Maxtor SATA
Lite-On 411S DVD+-R/RW
Logitech Elite Duo wireless KB/Mouse
nvalhalla is offline  
Old 01-25-2004, 09:40 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Default

The bios is reading it correctly. It is reading HD2 as the Primery and HD1 as the slave.

Port
s001dxp is offline  
Old 01-25-2004, 09:57 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 205
Default

Try switching the drives around and booting with 98 and then copying everything over on the xp HD. I hear 98 insists on being the first boot on the first drive
nvalhalla is offline  
Old 01-25-2004, 11:20 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Default

Everything works now. The jumper on the Primary HD was set wrong. I switched it to the correct setting and the second drive is showing up.

Thank You for your help.

Port
s001dxp is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.