need help with HD boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2004, 12:52 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default need help with HD boot

Hokay, here's the story:

I was pulling the power cord out of my video card a couple weeks ago and I broke off some module that was loosely connected to the board. When I booted the pc back up, I just got weird colors, so I went and got a new video card.

Now when I start my computer up, between the motherboard logo screen and where the windows xp screen should be, I get a black screen and then an error message saying my windows system file is missing or corrupt. It tells me to boot from my xp disk and try a repair installation, but when I try that and get into the repair (right after I select the drive that I want to repair) I get a blue screen with white lettering and everything freezes up.

I tried 2 different video cards just to make sure that the new one wasn't causing the problem, and I also stuck in a different hard drive with a fresh xp install on it, which booted fine.

Can anyone out there help me out at all? I'd really appreciate it.
__________________

namnaz is offline  
Old 12-22-2004, 01:05 AM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Could you post the "white lettering".
Did it display any files at the system files error message?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-22-2004, 06:41 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

Try booting in safe mode uninstall the old card and drivers then install the new 1
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 12-22-2004, 07:51 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 180
Default

and if that does not work a good old format will do the trick
psydesign is offline  
Old 12-22-2004, 09:26 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default

The error I get when xp won't boot is this

"Windows could not start because the following file is missing or corrupt:

\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

You can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-ROM.
Select 'r' at the first screen to start repair."

I'll post the error message that's on the blue screen once I get home. (I'm at school right now)

And I can't boot into safe mode because I never get to the XP logo screen.
namnaz is offline  
Old 12-22-2004, 09:41 AM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_sys32.htm
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.