Need help guys! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-01-2006, 11:12 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 157
Default Need help guys!

Alright heres the problem...My friend gave me his computer to fix a little while ago. All of a sudden it just stoped working. Wouldn't even start. So I got it, and fiddled with the ram. And came to a conclusion that one of the ram sticks was faulty. I took it out and it worked. I put it back in, and it still worked. Anyways about 2 weeks later, the problem happened again. So this time i completely removed that ram stick which I thought was faulty. It worked. Then just now he calls me saying the problem is happenin again. I have absolutely no idea what the problem could be. I tried everything last time. Please help with some idea's, I feel hopeless to the guy right now.
Thank you...

The Rig: Specs
e8500 @ 4.1Ghz, 4Gb OCZ Reapers @ 1152Mhz, Gainward HD 4850 GPU, Asus P5Q-PRO, Corsair 60gb Force Series SSD, Seagate 7200.11 320Gb, Corsair 620W Modular PSU, Vista Home Premium 64
zildjianchris is offline  
Old 01-01-2006, 11:19 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

Trotter's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 30,955

Could be the PSU crapping out, or the mobo.

But, then, it could be a lot of things...


Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / EVGA GTX 760 2GB
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB / WD Red 3TB
G.SKILL Ripjaws 2x2GB DDR3 1600 - Crucial Ballistix Tracer 2x2GB DDR3 1600
Win7 Ult 64-bit - Func MS3 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-02-2006, 09:49 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 42
Send a message via AIM to TheGr8schlotzky

so you said you kept the stick out the second time?
1.5GB Corsair DDR400
ASUS N6600 256MB
3.4 (OC\'d) P4 w/HT [3.0E]
160GB WD
600W Aspire PSU
17in LCD
TheGr8schlotzky is offline  
Old 01-03-2006, 06:21 AM   #4 (permalink)
Super Techie
mike4realz's Avatar
Join Date: Dec 2005
Posts: 404

Originally posted by TheGr8schlotzky
so you said you kept the stick out the second time?
uhh...yeah, it's in his post. why not reading it the second time?

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz || 4GB OCZ 1066 DDR2 RAM || GIGABYTE GA-EP45-UD3P Motherboard ||
PNY XLR8 GTX 470 || Raptor 300GB 10,000 RPM HDD RAID0 || Windows 7 Professional 64-bit
mike4realz is offline  
Old 01-03-2006, 06:29 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 902
Send a message via AIM to Sevoma

Do you know what the specs are?
Tell us the 12v rail and wattage.

It could be overheating, a faulty mobo, or the psu.

We need more information to troubleshoot.
<a href=\"\"><img src=\"\"></a>

Sevoma Web Hosting
Sevoma is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:28 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.