Need help guys! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-02-2006, 12:12 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 157
Default Need help guys!

Alright heres the problem...My friend gave me his computer to fix a little while ago. All of a sudden it just stoped working. Wouldn't even start. So I got it, and fiddled with the ram. And came to a conclusion that one of the ram sticks was faulty. I took it out and it worked. I put it back in, and it still worked. Anyways about 2 weeks later, the problem happened again. So this time i completely removed that ram stick which I thought was faulty. It worked. Then just now he calls me saying the problem is happenin again. I have absolutely no idea what the problem could be. I tried everything last time. Please help with some idea's, I feel hopeless to the guy right now.
Thank you...
Chris
__________________

__________________
The Rig: Specs
e8500 @ 4.1Ghz, 4Gb OCZ Reapers @ 1152Mhz, Gainward HD 4850 GPU, Asus P5Q-PRO, Corsair 60gb Force Series SSD, Seagate 7200.11 320Gb, Corsair 620W Modular PSU, Vista Home Premium 64
zildjianchris is offline  
Old 01-02-2006, 12:19 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Could be the PSU crapping out, or the mobo.

But, then, it could be a lot of things...
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-02-2006, 10:49 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 42
Send a message via AIM to TheGr8schlotzky
Default

so you said you kept the stick out the second time?
__________________
ASUS P4S800D-X
1.5GB Corsair DDR400
ASUS N6600 256MB
3.4 (OC\'d) P4 w/HT [3.0E]
160GB WD
600W Aspire PSU
17in LCD
TheGr8schlotzky is offline  
Old 01-03-2006, 07:21 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
mike4realz's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 404
Default

Quote:
Originally posted by TheGr8schlotzky
so you said you kept the stick out the second time?
uhh...yeah, it's in his post. why not reading it the second time?
__________________

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz || 4GB OCZ 1066 DDR2 RAM || GIGABYTE GA-EP45-UD3P Motherboard ||
PNY XLR8 GTX 470 || Raptor 300GB 10,000 RPM HDD RAID0 || Windows 7 Professional 64-bit
mike4realz is offline  
Old 01-03-2006, 07:29 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 902
Send a message via AIM to Sevoma
Default

Do you know what the specs are?
Tell us the 12v rail and wattage.

It could be overheating, a faulty mobo, or the psu.

We need more information to troubleshoot.
__________________
<a href=\"http://truecombat.us\"><img src=\"http://www.truecombat.us/images/buttons/tcusbannersmall.jpg\"></a>

Sevoma Web Hosting
Sevoma is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.