Need help ASAP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-07-2004, 05:16 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default Need help ASAP

Ok making a long story short... I had another post but I need to start a new one...

I've tried literally everything and came down to either the mobo or the cpu is dead...

The problem was that it would boot up.. give hardly 1 beep, shutdown and back on quicker than blinking your eyes, the cpu fan then ran really slow and a looooong beep would occour, the beep would never stop and it was stuck on the post screen "HP" since it's an hp.. well i replaced the mobo and it just turns the fans on and runs normal, but acts like the cpu is dead... no video, etc.. so i figured it was then the cpu

Well i got another cpu and with both mobos nothing happens! it's like the cpu is dead, i haven't had the cpu tested.. I just needed to vent, thanks all!

My question is.. how can one mobo make the old cpu slightly boot but on the new mobo nothing.. and now on the new and old mobo with the new chip, nothing.. so i figure this new chip may be dead but.. dammit i'm pissed ahhhh hehe

whatever.. any ideas anyone? as to why this beep thing is occouring in the old mobo and not the new one though? I really want this answered because I'm really upset right now heh
__________________

Demalii is offline  
Old 09-07-2004, 05:49 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 529
Send a message via AIM to alecjahn
Default

on my old rig i had the same problem... well similar:

you try changing and replacing everything with something else, and it still doesnt work... I found out it was my memory - did you play with that yet (different configurations, etc)
__________________

__________________
You're the guy from that hamburger train, right?
alecjahn is offline  
Old 09-07-2004, 06:31 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

try replacing the cpu fan. sounds simple, but that may be the problem.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 09-07-2004, 06:40 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

cpu fan runs fine.. the memory tested fine also..
Demalii is offline  
Old 09-07-2004, 06:43 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Gosh man =/ I thought I had run into some badluck at times....thats a toughy...especially since we couldn't ever find a good enough site with beep codes that listed what might be happening with you. The only thing that could possibly be is either the new mobo or CPU you got also wound up dead lol and I'm sorry for saying lol but oh man its like one of those one in a million things.....I don't even know what to say.... =/

Let me see if I have this right though:

CPU + Old mobo = boot up, boot off, boot up, BEEEEEEEEEEEE

CPU + New mobo = Absolutely nothing...power to system..fans running..but no beeps..no post..no nothing..which usually indicates CPU....which I know you then did...

New CPU + New Mobo = Again..absolutely nothing..power to system..fans running...no beeps..no post??

Do I have that all right?
Nubius is offline  
Old 09-07-2004, 08:02 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

maybe MBD is accidently grounded to the case? sorry, thought you said earlier that the CPU fan had problems spinning try disconnecting all non essential things, like cdrom, floppy (if you have one), network/modem, basically have only HDD, memory, CPU and vidcard. take the keyboard and mouse out, too.. 'course it'll give you an error but hopefully you'll get a screen. maybe the PSU???
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 09-07-2004, 08:38 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

ahhh yes the PSU....derr why didn't I think of that..good point.....weren't you the one demalli who said you had just purchased the PSU not too long ago? Could have been defective?
Nubius is offline  
Old 09-07-2004, 08:57 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

no no that was on my case.. i've literally tried everything on this case i'm talking about here, the psu, everything.. as i did with my case.. come to find the psu i used to test was bad also though (on my case)... Yes i tried unplugging everything.. when i said "lemme make this short" i promiss i tried everything

Anyways, you've got that info right nubius.. it's been just a ****y **** etc.. day hehe
Demalii is offline  
Old 09-07-2004, 09:29 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
Anyways, you've got that info right nubius.. it's been just a ****y **** etc.. day hehe
sucks man.......have had my share of those plenty of times. I get quite a bit of bad computer luck. God I hate computers sometimes....oh man...I just don't even know what to suggest....sounds like when I first got my FX 5700 ....went through 5 days of troubleshooting hell and still never got it to work....wound up having to buy a whole new mobo
Nubius is offline  
Old 09-08-2004, 03:12 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

yea i give up lol.. i just pray this new cpu and mobo DO work though, because I'm just going to build another damn computer
__________________

Demalii is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.