Need help! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-04-2005, 08:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Unhappy Need help!

I'm sorry but I really don't know what I"m doing at all. I'm a nurse....and no where near computer savy.

BUT

I have an old computer that I was given. and it was full of 'stuff' so i wasn't able to download any programs I wanted. it kept saying....not enough disc space. so I found something in 'C' that asked if I wanted to restore to factory settings...so I said yes....it said everything that's been added will be deleted....which was fine with me...because I didn't have anything personal on it. soooooooooo, it starts some kind of set up....then gets to a point that says clone finished. contr alt del to restart...which I did. and now all I get is the regular start up that tells you what system you have and at the bottom it says to enter <del> for start up mode (maybe??) and then it goes to a blinking cursor and stops.

It is OLD. A Dell. Pent 2. Wind NT and 95 it says on the front. I Have a windows xp disc I was going to use to install after I restored it...but I somehow messed it all up. I tried putting the windows xp disc in hoping it would start up....but nothing....just the darned blinking cursor.

did I completely destroy it? or is there hope?

any help at all would be greatly appreciated.

Thanks,

Tracy
__________________

teaster is offline  
Old 07-04-2005, 08:42 PM   #2 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

OK, did you set BIOS to boot of a CD? You should be able to hold F2 right after turning it on, and it will bring you to BIOS. Snoop around for a setting for "First Boot Device", or something similar. Set it to CD-ROM, hit F10, and tell it to save the settings.
__________________

__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 07-04-2005, 08:59 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default thanks

I'll go try that now.....thanks for replying!
teaster is offline  
Old 07-04-2005, 09:04 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default

ok...holding the F2 button while starting resulted in a beeping and then the blank screen with the blinking cursor.

Am I out of luck?
teaster is offline  
Old 07-04-2005, 09:16 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default

I am able to get into the "set up" by pressing (del) and when I hit F1 for help once I'm in set up....it says the setup changes the system behavior by modifying the BIOS config. can I do anything from there? I can't get anywhere by hitting the F2 or anything else for that matter.

power on....

shows....ram pent 2...all that info....press <del> for set up....then...blinking cursor. if I try anything on the keyboard other than del....I get nothing.
teaster is offline  
Old 07-04-2005, 09:29 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

From BIOS you should see a boot order, set it to CD first
DJ-CHRIS is offline  
Old 07-04-2005, 09:35 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default

I can't get to bios. when I try to use F8 (I even tried F2 like the previous post suggested) it just doesn't do anything but beep. when I let up it says to see event log in set up. when I go there....and look up the event log..it says keyboard nonfunctional but then I can press F10 to save and exit.........so I don't understand.......
teaster is offline  
Old 07-04-2005, 10:49 PM   #8 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 70
Default

set up means Bios in Dell's comp.
have you find anything says boot order or something like that?
amdrocks is offline  
Old 07-04-2005, 10:50 PM   #9 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 70
Default

Also, F8 has nothing relates to start Bios set up.
I think for Dell it's either Del or F2
amdrocks is offline  
Old 07-05-2005, 03:10 AM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

is there anything else when you have the flashing cursor? one on my old win98 beast of a computer it said it could not find win.com, and gave me a cursor to type where it was, i did not have a clue where it was, and was a complete newb at the time, so i formatted it. i have since learned that win.com was the thing that loads the GUI
__________________

joshd is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.