Need advice to buy motherboard - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-18-2003, 06:12 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 36
Send a message via AIM to -=joe=- Send a message via Yahoo to -=joe=-
Unhappy Need advice to buy motherboard

I am looking to buy a new motherboard. My price range is $120
and below. The motherboard that I have now I dont really like.
So here are the motherboard specs
Motherboard Supplier
ASUS

System BIOS Supplier
ASUS/AMI

Form Factor
uATX

Processor Brand
AMD

Processor Socket Type
Socket A (PGA462)

Processor Family
AthlonXP (Barton, Thoroughbred, Palomino)

Processor FSB Frequency
266/333 MHz

Chipset Name
NVIDIA nForce2

Chipset 'Northbridge', Revision/Stepping
IGP, A03

Chipset 'Southbridge', Revision/Stepping
MPC2, A04

Super I/O, Revision/Stepping
ITE, 8712F-A

Flash BIOS Device
4 Mbit

Memory Type
DDR

Memory Speed
PC2700/PC2100

Memory Sockets
2DDR DIMM (184-pin)

Maximum Memory
2 GB

Graphics Supplier
NVIDIA nForce2

Graphics Configuration
On-Board

Onboard Graphics Memory
UMA up to 128 MB

Graphics Connector
AGP 8X

TV-Out Device
No

TV-Out Configuration
No

Audio
AC'97 On-Board

AC'97 CODEC Device
Realtek ALC650

Audio Jacks
Microphone, Line-In, Line-Out, Speaker, MIDI/Game

External Audio Connectors
Microphone, Line-In

Ethernet 10/100 LAN Supplier
Realtek 8201BL

Ethernet Configuration
Integrated, On-Board

IDE UDMA Modes
ATA-133/100/66/33

Expansion Slots
AGP 8X, Three PCI

USB Ports
Six USB 2.0 (2 front, 4 back)

External Ports
One Serial, One Parallel, One Floppy, PS/2 Keyboard, PS/2 Mouse, One 1394 (front)

Serial Port Front Chassis Option
No

Available Manufacturer On-Board Options
Graphics, Lan, 1394, 6 Speaker Mode (Dolby 5
__________________

-=joe=- is offline  
Old 12-18-2003, 07:52 PM   #2 (permalink)
Older But Wiser
 
kboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041
Default

Didn't give us enough Info Joe...LOL.. I use the ASUS & It works great. Also I like the ASUS Bios Update Tool Which works pretty Cool.
__________________

__________________
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX


1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Old 12-18-2003, 08:19 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 36
Send a message via AIM to -=joe=- Send a message via Yahoo to -=joe=-
Default

LOL.....yeah it is a good mobo but i want a new one. So.....anything?
-=joe=- is offline  
Old 12-23-2003, 09:51 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 34
Default

yup! I only had bought asus and CPU combo. Making sure all my hardware is comparable. I had reliable service so far!
pete is offline  
Old 12-24-2003, 03:54 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

If that ASUS motherboard is not very reliable and giving you severe issues, then you may consider getting some tech support. Otherwise, if it's a hardware related issue, you may have to go through the experiment of trial-and-error (e.g. taking out interface cards, determining shorts, etc.).

But if the nForce2 IGP chipset isn't working out for you, the only other thing I can recommend if you already have a discrete graphics card is the A7N8X Deluxe, but you'll only gain a couple new features from the switch.

If it's a severe hardware issue, then RMA it if possible.
__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 12-24-2003, 01:57 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
dethangel's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 934
Default

ive been working on trying to get my msi 875p neo fis2r mobo working for about 3 months now, for some reason it will only recognize 1 hard drive at a time, so i figure, well, ill just install the OS with 1 HDD in and *** the other one later, i go to install the OS and what happens? it freezes while loading drivers.cab almost every time, i dont think its the CD, becuz ive tried 3 different CDs from 2 different people, its a real pain in the ***, so im just going to wait and build a 2nd PC instead of upgrading my old one, sigh and i was really looking forward to that 2.8GHz processor and 2GB of ram...
__________________

dethangel is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.