My Pc to tv - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-19-2009, 10:32 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Default My Pc to tv

hey guys i have a Lcd tv from Philips 42"

i got a pc from gateway GT5220

so what i am planning is connecting my pc to my tv because i want to stop burning so many dvds and stuff ,because i only watch it one time

I pc is about 20 feet from my tv


ok here is the plan

Connect a dvi cable in my pc and connect the HDMI cable
Newegg.com - BYTECC 25 ft. HDMI Male to DVI-D Male Single Link Cable Model HDMID-25 - Cables

the use Y Audio Cable to connect my pc audio to tv
Newegg.com - BELKIN PURE AV F8V235-12 12 ft. Y Audio Cable M-M - Audio Video Cables

So am i getting this right ?
this is the right way ?
__________________

gafadi is offline  
Old 08-19-2009, 10:50 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Missouri
Posts: 1,534
Default Re: My Pc to tv

What video card do you have? I am guessing you have an "aftermarket" video card?
__________________

__________________
ASUS M5A99FX Pro R2.0 : AMD FX 9370 : Corsair H100i GTX Cooler : 16GB Corsair Vengeance Blue 1600 (4x4Gb) : XFX 7970 Ghz 3GB x 2 : PNY XLR8 256GB SSD : Seagate 1TB : Antec True Power Quattro 1000W : Thermaltake G41
95BlackGA is offline  
Old 08-19-2009, 10:54 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Default Re: My Pc to tv

well sorry i have no idea , i am not into this too much but this might help

Gateway Support - Specifications
gafadi is offline  
Old 08-19-2009, 10:59 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Default Re: My Pc to tv

i dont even know if i have one , is this the one ?

NVIDIA® GeForce® 6150LE graphics

its listed in my mycomupter>properties>divice manager>display adapters
gafadi is offline  
Old 08-19-2009, 11:50 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Missouri
Posts: 1,534
Default Re: My Pc to tv

Quote:
Originally Posted by gafadi View Post
i dont even know if i have one , is this the one ?

NVIDIA® GeForce® 6150LE graphics

its listed in my mycomupter>properties>divice manager>display adapters
Yes, that's one. The DVI to HDMI wouldn't work, as you don't even have DVI (According to the specs page.) You would have to add a graphics card to have both your computer monitor and your television connected. Or you would have to use a KVM switch, but then your television must have a VGA input.
__________________
ASUS M5A99FX Pro R2.0 : AMD FX 9370 : Corsair H100i GTX Cooler : 16GB Corsair Vengeance Blue 1600 (4x4Gb) : XFX 7970 Ghz 3GB x 2 : PNY XLR8 256GB SSD : Seagate 1TB : Antec True Power Quattro 1000W : Thermaltake G41
95BlackGA is offline  
Old 08-19-2009, 12:34 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Default Re: My Pc to tv

ok does this mean i dont have the graphics/video card ?
gafadi is offline  
Old 08-19-2009, 12:47 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Default Re: My Pc to tv

ok i checked and yes there is no dvi , so i am thinking this

get a vga to dvi adapter
vga to dvi adapter - Google Images

then do the rest of the process as i explained at first, get a dvi to HDMI cable , connect the dvi to the pc via that adapter and connect the HDMI to my tv . And use that the use Y Audio Cable to connect my pc audio to tv.

would that work ? i am very new into this kind of technical stuff thats why it may look stupid

thanks
gafadi is offline  
Old 08-19-2009, 02:56 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Default Re: My Pc to tv

so guys please help me , so does this mean i need to buy a new video card ? the one i have doesnt work ?

what i am planning to do like i said in previous post is that , i will get a Vga to Dvi adapter and follow the original plan

Get a Dvi to HDMI cabel , connect the Dvi to the adapter that connect the dvi to vga port and then connect the HDMI port in my tv and use the audio wire for the sound ? does that work ? its kind of important so i want to know
gafadi is offline  
Old 08-19-2009, 04:09 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
swibit's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Europe
Posts: 111
Default Re: My Pc to tv

Wait, I thought HDMI was audio as well...
My xbox is plugged into TV via HDMI... and I have sound.
__________________
This is my signature. Happy? :cool:
swibit is offline  
Old 08-19-2009, 04:20 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Default Re: My Pc to tv

Quote:
Originally Posted by swibit View Post
Wait, I thought HDMI was audio as well...
My xbox is plugged into TV via HDMI... and I have sound.
thats via xbox , i think the graphics card from pc doesnt do that one needs to do it manually
anyway can anyone reply if what i said can be done or not

*what i said , i am not a technician so not sure about it but i think thats the case, graphics card from pc doesnt transmit audio
__________________

gafadi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.